Versterking waterpolodames ZV de Zaan

Zaandam – De waterpolodames van ZV de Zaan, dat de komende drie jaar onder leiding staat van Mick van den Bree, voegt drie nieuwe spelers toe aan de selectie. Ook international Maud Koopman keert na een jaar afwezigheid weer terug.

Maud Koopman keert na een jaar in het buitenland gespeeld te hebben weer terug. Afgelopen jaar speelde zij bij het Hongaarse Ferencvaros. Koopman ziet ernaar uit om haar opgedane ervaring te delen met het team.

Keepster

Tot slot zal de Finse keepster Erika Alander meetrainen met de selectie. Zij komt uit voor het Fins Nationaal team en speelde afgelopen half jaar in Nederland bij ZV Haerlem. Zij wil vooral groeien als keepster en indien mogelijk wedstrijden meespelen op het hoogste niveau van Nederland.

Mick van den Bree staat dit jaar voor het eerst als hoofdtrainer aan de badrand en hij is blij met de versterking. “We zitten met de damesselectie al een aantal jaren in een stijgende lijn. En met de komst van jonge speelsters, in combinatie met de ervaren speelsters, zetten we deze trend voort. Ik kijk nu al uit naar een mooi en succesvol seizoen.”

Lois den Ouden (Foto: Aangeleverd) Jong Oranje speelsters Lois den Ouden en Esmee Roijen wonen allebei op de Waterpolo Topsport Campus in Eindhoven. Den Ouden kwam vorig seizoen uit voor UZSC. Roijen heeft vanaf jaar jeugd bij ZVL gespeeld. Beide speelsters zijn 17 jaar en spelen ook in Jong Oranje.