Voetbal, tennis en jeu de boule in Knollendam

Oostknollendam – Dat er aan de oevers van de Zaan voetbal gespeeld wordt in groengele tricots is al bijna 90 jaar bekend. Daar blijft het echter niet bij. De VV Knollendam is een heuse omni-club.

De voetbalvereniging bestaat momenteel uit vier senioren-elftallen. Die het genoegen mogen ervaren op een prachtig complex te mogen en kunnen spelen. Dat er ook nog eens prachtig bij ligt met dank aan de grote groep vrijwilligers.
Op het terrein is echter meer te doen. Al ruim 25 jaar is er een bloeiende tennis-afdeling, met inmiddels 65 leden. Ook tennispark Klein Wimbledon mag er zijn; het werd met eigen middelen in 1995 aangelegd. En last but not least: KnolBoules, ruim tien jaar de petanque-tak binnen vv Knollendam. Die telt rond de 40 enthousiaste leden, waarvan er velen de vrijdagse clubavonden bezoeken.
Dat de club een heuse omni-vereniging is geworden is eigenlijk in alle stilte geschied. De gebruikers van het complex weten dat het daar goed sporten is. Of zoals een nieuwe inwoonster van Oostknollendam aan tennis-bestuurder Jaap Leegwater liet weten: ‘wat ben ik blij met die prachtige tennisbaan hier op het dorp.’
Op de foto van jaren geleden (zie de achtergrond die nu totaal anders is) een enthousiaste VVK tennisser die in Wormerveer reclame maakt voor zijn club.
bron: rtvzaanstreek