Vrouwen ZV De Zaan terechte bekerwinnaar

Zaanstad- In het Hofbad ontmoeten de finalisten ZV De Zaan en UZSC elkaar om te bepalen wie er met de beker huiswaarts mag keren. In het bad weer voor het eerst sinds lange tijd publiek aanwezig hetgeen meteen voor sfeer zorgt. De laatste partij tussen beide teams werd nog met 8-7 gewonnen door de Utrechters. Resultaten uit het verleden zijn geen garanties. Dat blijkt eens te meer als ZV De Zaan de nationale beker pakt na een enerverende partij waterpolo.
De Zaan start sterk al moet doelvrouwe Britt van den Dobbelsteen wel haar talenten aanwenden om de 0 te houden. Dat geeft inspiratie en achtereenvolgens is het Takyiwa Sam (die in vijf jaar tijd enorm gegroeid is) tweemaal scoort en ook Jessie van der Kamp via een blok dat voorbeeld volgt zodat er een 3-0 voorsprong is te noteren.
UZSC komt terug tot 3-2 en lijkt zelfs de 3-3 te scoren, maar de referee keurt deze af. Meteen in het tweede deel komt die gelijkmaker wel , maar weet De Zaan het heft toch in handen te houden en via Lieke Rogge en Maxine Schaap eindigt part 2 in een 5-4.
In het derde deel komen de Utrechtsen op gelijke hoogte (5-5) en weten zelfs voor het eerst op voorsprong te komen (5-6), maar dan zijn het Yara Galje (goed uitgespeelde counter) en Sigrid Vleeschakker (prachtig in de kruising) die orde op zaken stellen (7-6). In het laatste kwart pakt De Zaan meteen een 8-6 voorsprong via de sterk spelende Sanne Keijzer (eigenlijk doelvrouwe, maar nu noodgedwongen veldspeelster). Die ruimere voorsprong is van korte duur en komt UZSC terug tot 8-7. Na dat doelpunt wordt het een uitputtingsslag waarin De Zaan zich goed staande weet te houden. Het snel verdedigen op de spitsen blijkt een prima tactische zet. De voorsprong daardoor blijft tot aan het einde gehandhaafd en kan er in en rond het water feest gevierd worden. Na afloop geeft coach Arjan Vos aan zeer blij te zijn. ‘Je komt om te winnen, hier speel je voor. We hebben het goed afgemaakt. Met die 3-0 kenden we een redelijke start, maar gaven daarna toch te makkelijk wat weg. Uiteindelijk hebben we het goed afgesloten. Ik ben klaar bij De Zaan, maar ik raad mijn opvolger aan op deze weg door te gaan.’