Vrouwen zv De Zaan door naar halve finale

Zaanstreek – In de Play Off van het nationale vrouwenwaterpolo hebben de ZV De Zaan vrouwen ook hun tweede wedstrijd tegen Het Ravijn met winst (6-9) afgesloten. De eerste partij werd ook al gewonnen (11-4) zodat een derde partij niet nodig bleek.
Na de overtuigende thuiswinst was De Zaan de favoriet voor de terugwedstrijd. In de kwartfinales beet Het Ravijn desalniettemin stevig van zich af. In Zaandam kon de Nijverdalse ploeg drie periodes gelijke tred houden en moest pas in deel vier het onderspit delven.
Het Ravijn opende goed en aan het einde van de eerste periode was er een voorsprong: 3-2. De Zaan nam in de tweede periode de voorsprong over (4-5), waarbij Het Ravijn verzuimde nog voor rust langszij te komen door een strafworp te missen.
Net als eerder dit seizoen bleek het vierde deel alles bepalend. De formatie van Ravijn trainer Wicher Diallo hield het lang spannend. Bij 6-8 en met nog ruim twee minuten op de klok nam Diallo alle risico’s. Hij haalde zijn keepster eruit en probeerde met een extra veldspeelster De Zaan nog aan het wankelen te brengen. Dat pakte anders uit. In de counter zorgde uiteindelijk Lieke Rogge met haar 6-9 voor de nekslag en was het duel beslist.
Voor de halve finales hebben zich nu geplaatst UZSC (dat PSV versloeg), Widex GZC Donk (overmeesterde De Ham), Polar Bears (te sterk voor ZVL-1886) en ZV De Zaan.
In de halve finale speelt ZV De Zaan op vrijdag 7 eerst bij GZC Donk en zaterdag 8 mei in eigen bad. Mocht het noodzakelijk zijn volgt zondag 9 mei een derde ontmoeting in Gouda. De finalewedstrijden worden gespeeld op 14 en 15 mei, met indien noodzakelijk een derde wedstrijd op zondag 16 mei. Helaas mag er nog geen publiek bij de finales aanwezig zijn wel worden de wedstrijden gestreamd zie daarvoor de site van ZV De Zaan.