Waterpolo: Zv de Zaan kampioen van Nederland

Zaanstad – In Barendrecht zijn de waterpolo jongens onder de zeventien jaar van Zv de Zaan afgelopen zondag kampioen van Nederland geworden.

In de finale werd Polar Bears met de cijfers 15 – 10 overtuigend aan de kant gezet. De Ham wist beslag te leggen op het brons door het organiserende ZPB met 15 – 6 te verslaan. Beide Zaanse ploegen moesten een dag eerder, eveneens in Barendrecht, in de halve finale met elkaar uitvechten wie er in de eindstrijd terecht zou komen. In dit Zaanse onderonsje bleek Zv de Zaan, voor talrijke supporters, uiteindelijk de sterkste te zijn met 16 – 11.

Zv de Zaan speelsters in WK -selectie

Komende maandag,  20 juni, gaat in Hongarije het WK voor de waterpolodames beginnen. In de groepsfase moet Nederland het opnemen tegen achtereenvolgens Argentinie , Verenigde Staten en Zuid Afrika. Deze wedstrijden zullen in Debrecen plaats vinden. Bondscoach Evangelos Doudesis heeft in zijn, uit vijftien speelsters bestaande selectie, een beroep gedaan op drie Zv de Zaan speelsters. Bente Rogge en Maxine Schaap zitten bij de definitieve selectie , terwijl Zv de Zaan keepster Britt van den Dobbelsteen alleen opgeroepen zal worden als een van de twee geselecteerde keepsters geblesseerd raakt.

Foto: (aangeleverd) Blijdschap bij de waterpolo jongens onder de zeventien jaar van Zv de Zaan. Ze zijn kampioen van Nederland geworden.