Wie houdt de schaatser nog tegen: Doe mee met Stichting Jeugdschaatsen Zaanstreek

Zaanstad- Wie houdt de schaatser nog tegen.

Direct de ijzers onderbinden wanneer het natuurijs dik genoeg is om op te schaatsen. Niets is mooier dan dat je de basisvaardigheden al beheerst en direct met je vrienden of vriendinnen kunt spelen op het ijs en kan laten zien dat je ook echt kunt schaatsen. Dat er natuurijs in de sloten komt is niet van zelf sprekend en is vroeger ook nooit een vast gegeven geweest, maar de natuur kan er zo maar klaar voor zijn. Wat er altijd klaar voor is zijn verschillende kunstijsbanen op minder dan 30 kilometer afstand van de Zaanstreek waarop je zes maanden per jaar kunt schaatsen of leren schaatsen.

Vaak is het probleem om met eigen vervoer er op uit te gaan. Een lange tijd geleden zijn Zaanse natuurijsclubs begonnen om kinderen te helpen om de mooie schaatsport te ontdekken. Wat begonnen is met 1 bus, naar en van de kunstijsbaan, is uitgegroeid tot een hele organisatie om 380 kinderen in 8 bussen naar de ijsbaan te brengen om na 1 uur les weer huiswaarts te keren.

De ijsclubs, wat voorheen verenigd werd door een District Bestuur Zaanstreek met daaronder een commissie jeugdschaatsen is nu ondergebracht in een Stichting. De bestuursleden hiervan wilde graag op dezelfde manier doorgaan want de organisatie staat als een huis. Al vele jaren wordt met veel plezier door begeleiders lesgegeven en de deelnemende kinderen op het ijs genieten van dit ijsuitje.

Wat er wel nodig is zijn deelnemers. De oproep daarom is de 150 kinderen te volgen die al van 7 januari t/m 11 maart meegaan naar de kunstijsbaan in Haarlem. Om het spektakel op het ijs mogelijk te maken zijn er ook vele vrijwilligers nodig, zeg maar de vaardigheden van oud naar jong doorgeven. Ook daarin heeft de Stichting Jeugdschaatsen Zaanstreek hulp nodig om het allemaal mogelijk te maken.

Doe mee en geef je op via onze website www.jeugdschaatsenzaanstreek.nl daar staat de inschrijving open. De deelname is bestemd voor kinderen vanaf groep 3 t/m groep 8 van het basisonderwijs en na betaling van € 60,- is je inschrijving rond. Ook is te er lezen hoe onze organisatie in elkaar zit en voor vragen mail je naar de info@jeugdschaatsenzaanstreek.nl .

Begeleiders kunnen zich opgeven via begeleider@jeugdschaatsenzaanstreek.nl

Er wordt weer uitgezien naar leerzame 10 weken die hopelijk een ieder veel pret zal bezorgen.