Wormerlands verenigingskampioenschap jeu de boules

Wormer – Het Wormerlands verenigingskampioenschap jeu de boules wordt voor de tiende keer bij Butje 13 in Wijdewormer georganiseerd. De vier Wormerlandse jeu de boules verenigingen Odiz Frogs (Kalverhoek), Knolboules (Oostknollendam), Nova Boules (Wormer) en Butje 13 (Neck-Wijdewormer) organiseren dit toernooi om de beurt. Op zondag 18 september is Butje 13 aan de beurt als organisator.

De vier verenigingen komen elk met vijf doubletten (tweetallen) om de wisselbeker strijden. Na de ontvangst beginnen rond 10.45 uur beginnen de wedstrijden op het nieuwe sportcomplex van de Sportstichting Wijdewormer aan de Sportlaan 2 in Neck. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar. De ingang is wel gewijzigd en bevindt zich aan de andere kant van het oude complex. Butje 13 heeft daar veertien banen ter beschikking.

De kantine en haar commissie heeft al enige evenementen goed doorstaan en is ingericht om het iedereen zo prettig mogelijk te maken. Er zijn twee terrassen beschikbaar, één voor de pauze bij de kantine en één om de wedstrijden van dichtbij goed te kunnen volgen. Als alles volgens planning verloopt, wordt rond 15.30 uur de wisselbeker door de burgemeester van Wormerland, Judith Michel de Jong, aan de winnaar uitgereikt. Het toernooi is tegelijk een goede kans om kennis te komen maken met dit spel. Er zijn vier banen vrij voor mogelijke geïnteresseerden die zelf eens een balletje willen gooien.

Voor nadere informatie over de vereniging: www.butje13.nl

Wie gooit het dichtste bij de ‘but’? (Foto: aangeleverd)