ZaanbochtRun uitgesteld naar het najaar

Wormerveer- Het is voor de sporters nog even wachten geblazen in de Zaanbocht…Wormerveer– Wat een feestelijke dag zou moeten worden aan de Zaanbocht in Wormerveer op zondag 15 mei, wordt een stille dag…. Op deze datum stond namelijk de tweede ZaanbochtRun gepland. Die gaat helaas niet door.

De organisatie heeft besloten de tweede editie uit te stellen en te verplaatsen naar het najaar. Dit vanwege het project nieuwe Zaanbrug. De werkzaamheden aan de Zaanbrug staan pas gepland in augustus. Toch is dit project de reden dat, ondanks de zeer tijdige aanvraag, er nog geen complete vergunning voor het evenement is afgegeven.

 ‘Point of no return’

“De toestemming vanuit Wormerland is al binnen, maar die vanuit Zaanstad helaas nog niet. Als organisatie zijn wij op het ‘point of no return’ gekomen. We moeten definitieve afspraken gaan maken met onder meer toeleveranciers, bewaking, verkeersregelaars en EHBO, en we kunnen en willen deze partijen niet langer in onzekerheid houden. Daarnaast zijn er onze vele enthousiaste deelnemers, die wachten op informatie. We hebben dan ook moeten besluiten om het evenement te verplaatsen naar een andere datum. Een pijnlijke en kostbare beslissing veroorzaakt door omstandigheden buiten onze macht”, aldus Rob Broekema van de Stichting ZaanRun.

Najaar nieuwe poging

De ZaanbochtRun 2022 is echter niet van de baan. Deze zal dit najaar alsnog plaatsvinden. “Welke datum het precies wordt, staat nog niet vast. Maar als organisatie gaan wij sowieso zorgen voor een heel leuke route, met uiteraard de start en finish in de levendige Zaanbocht. Ook kunnen deelnemers en bezoekers weer rekenen op de nodige feestelijkheden langs de Zaanoever, net als tijdens de eerste editie. Mensen die zich al hebben ingeschreven hoeven dat niet opnieuw te doen; hun deelname blijft geldig.” Actuele informatie is te vinden op www.zaanbochtrun.nl.