Zaanse schutters staan op scherp

Zaanstad- Hoewel de weersomstandigheden verre van aangenaam waren was het voor de meeste toeschouwers goed toeven op de diverse velden. Er werd net als vorige week flink gescoord. De spelers van SVA en Saenden kregen de gelegenheid om elders een wedstrijd te bekijken. Hun partijen tegen respectievelijk Egmondia en Meervogels’ 31 werden afgekeurd.

In de eerste klasse deed Fortuna W prima zeken tegen AGB. Met goed spel en vol overtuiging kon een 4-1 zege gevierd worden. Spits Jordi Wigman was met vier goals d grote man bij de Gladoren. Op bezoek bij voormalig kampioenskandidaat SDZ wist vv Assendelft vriend en vijand te verbazen door een keurige 3-4 winst in de tas mee naar huis te nemen.

Voor KFC was er in de tweede klasse tegen JVC niet meer dan een punt te scoren. De 2-2 kwam als eindstand op het scorebord.

In de derde klasse werd weer het nodige vierwerk getoond. Sporting Krommenie speelde vv Bergen overtuigend naar een 4-2 nederlaag. WSV 1930 leek het eenvoudig te krijgen na de 0-4 voorsprong. Toch wist Hollandia T terug te komen tot 3-4 waarna de Wormers gas bij gaven en een 3-6 overwinning leiden noteren. sc Hercules Zaandam liet bij Vrone zien dat er maar eentje in aanmerking kwam voor de winst. De 0-4 was een goede aftekening van de veldverhoudingen.

In de vierde klasse behaalde RCZ op bezoek bij Olympia Haarlem een nuttige 2-3 zege. In Haarlem zorgde sv Rood Wit Zaanstad bij DSS voor vuurwerk door een zwaar bevochten 4-5 zege te behalen. zvv Zaandijk moest in en tegen Heemstede een nipte 1-0 nederlaag slikken. vvv Westzaan herstelde zich van de nederlaag eerder dit seizoen en versloeg BSM met 2-1.

bron: rtvZaanstreek