Zaanse topsporters en vrijwilligers in de spotlight

Zaanstad- In april zijn Zaanse sporters en vrijwilligers in het zonnetje gezet. Op maandag 25 april waren de eerste Zaanse Sportverkiezingen. Onder meer Kira Toussaint, Menno Vloon en ZV de Zaan werden door publiek en vakjury verkozen tot de winnaars van avond. In de categorie Zaanse sportvrijwilligers van het jaar was het een prachtig gelijkspel. Alle genomineerden werden tot winnaar verkozen. Die eer ging naar: Almar Diehl (AV Lycurgus), Guda de Groot (ZRC Pauwin) en Margot Schilp (KZ).

De volgende dag ontvingen verscheidene Zaanse sportvrijwilligers een Koninklijk lintje. Ko Stanthardt, Guido Van Beuzekom, Wim IJsseldijk, Ruud Peters en Wim Bosman kregen waardering voor jarenlange inzet voor de Zaanse sport. Trainers van Zaanse Sportverenigingen hebben tijdens de Zaanse Lente Experience en de Koningsspelen hun club gepromoot.

Tot slot is het Sportbedrijf Zaanstad verheugd te kunnen melden dat inmiddels ook de Zaanse atletiekverenigingen zijn aangesloten bij het veilig sportklimaat traject!