Zaanstad 100e locatie van Urban Chess

Krommenie – Woensdagmiddag 18 mei van 14.30-16.30 uur vindt de feestelijke in gebruiksname van twee schaaktafels plaats. Het feest wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting Vrienden van het Agathapark.

Zaanse schoolschaakmeester Frank Tijdeman vroeg in april 2020 aan Burgemeester Jan Hamming over buitenactiviteiten voor de denksport, in het bijzonder om schaaktafels neer te zetten naast de al aanwezige fitness-/gymtoestellen buiten.

De Burgemeester speelde de bal terug en daagde hem uit het schaken te promoten. Frank nam de uitdaging aan en gaf van 6 tot en met 17 april in alle dorpen van Zaanstad een schaakles van 5 minuten en plaatste dit op Facebook. De laatste schaakles gaf hij in de werkkamer van de Burgemeester. De Burgemeester gaf daarna aan, dat zijn aanvraag positief zou worden opgepakt.

Het aanvraagproces verliep rustig en 18 mei is het zover: wethouder Rita Noordzij doet de officiële in gebruiksname. Jesus Medina Molina (nationale aanjager Urban Chess) geeft acte de presence. Schoolschaakmeester Frank zal een simultaan geven. Adres: Agathapark Krommenie (Parklaan)