Zaterdag punten belangrijk

Zaanstad – Nog net voor het terugzetten van de zomerse klok konden de zaterdagvoetballers hun slag slaan op de met herfstbladeren overladen velden. En dat ging naar behoren.

In de tweede klasse is FC Zaandam er in geslaagd haar eerste overwinning te behalen. FC Almere werd in het kelderduel zoals Hennie van den Berg dat op de site van zijn club omschreef met 2-1 verslagen. Een wedstrijd die aftastend begon. De thuisploeg wist al vlot op 1-0 te komen. De dreigende gelijkmaker werd voorkomen door een vlagsignaal wegens buitenspel. De 2-0 leek te vallen net voor d thee, maar waar iedereen een strafschop verwachtte floot de arbiter niet. Meteen rust was het wel 2-0. Het duurde tot de 71e minuut eer de aansluitingstreffer viel. Daar bleef het bij en kon er een klein feestje  gevierd worden op het Hoornseveld.

In de Kalverhoek was er eveneens reden voor gejuich. ZCFC ondervond nagenoeg geen hinder van HYS Haarlem getuige de 4-0 winst en nam daardoor nog meer afstand van de onderste regionen van de derde klasse.

In een verdieping lager, de vierde klasse, verkeek Fortuna Wormerveer zich op de inzet en beleving van cvv Blauw Wit W. Hoewel de fusieclub ongeveer 80% van de tijd in balbezit was kon daar geen voordeel uit gehaald worden middels doelpunten. De match leek in de slotfase zelfs in het voordeel van de thuisploeg te kantelen. F-goalie Van der Deure wist dat te voorkomen en zo eindigde deze partij in een verre van bloedeloze 0-0.

OFC, de directe concurrent van Fortuna, deed goede zaken door zvv Zaanlandia met 4-0 te verslaan. Sporting Krommenie had meer moeite dan verwacht met RCZ, maar wist met een 1-2 zege de drie punten mee naar huis terug te nemen.

De derby tussen vvv Westzaan en vv Jisp eindigde in een 2-1 thuisvoordeel. Voor WSV 1930 was die luxe niet weggelegd. Andermaal moest het jonge team van trainer Ebel Hoekstra het onderspit delven. Nu bleek SDOB met 1-4 te sterk.

De nieuwe koploper in 4B is, door de 3-1 winst op sv Rood Wit Zaanstad, het aloude asc De Volewijckers.