Zaterdagscherpschutters hebben het druk

Zaterdagscherpschutters hebben het druk

Zaanstad – Of het aan het aangename weer heeft gelegen zullen we nooit weten, maar gescoord werd er volop op de diverse velden in de zaterdagcompetitie.

Bij OSV weer er flink gejubeld door het thuispubliek. Tegenstander FC Zaandam werd met duidelijke cijfers (4-1) verslagen en dat terwijl de blauwzwarten met tien man de derby eindigden omdat Nicky Roele twee keer geel kreeg voorgeschoteld. Grote man bij OSV was Jesse Willems met een hattrick waar Scotty Coolen pas na rust de score opende. Voor de Zaandammers was het Saifeddine El Abid die de eer wist te redden.
Ook voor ZCFC was er geen eer te behalen. Op bezoek bij DEM kreeg het Zaanse Oranje een stevige 6-0 oorvijg en dat maakt de positie in de derde klasse A toch weer wat minder florissant.

In de vierde klasse viel de enorme zege van koploper De Volewijckers bij Zaanlandia op. Aan het Karel Lotsypad werd het maar liefst 1-10 voor de voormalige Mosveld babies. De eer werd in de laatste minuut voor de Zaandammmers nog wel gered door Wouter Spils.

Cvv Blauw Wit W zit in de goede flow en versloeg Rood Wit Zaanstad met 1-0 via een doelpunt van Leon Seitner.

OFC had geen moeite met het onderaanstaande Jisp. Bij rust was het al 3-0 en na de pauze werd er nog eentje gescoord door de geelwatten en eindigde de derby in een 4-0 winst voor de Oostzaners.

Op eigen terrein moest Fortuna W flink aan de bak tegen TOB. Na een snelle voorsprong (1-0 via hakbal Quinten Klopper) kwam TOB voor de pauze terecht langszij. Na de thee bleef het lang onbeslist maar in de laatste tien minuten wist de thuisploeg de volle winst naar zich toe te trekken. De 4-2 zege is van belang met het oog op de tweede periode.

Voor RCZ was er weinig tot geen eer te halen in Broek in Waterland. SDOB wist al vlot het verschil te maken en kon redelijk eenvoudig de 6-0 binnen halen.

Bij Sporting Krommenie waren de drie punten voor de gasten van WSV’30 waardoor de beide teams nu weer vlak bij elkaar op de ranglijst staan.