Zaterdagvoetballers knallen er op los

Zaanstad- Tot en met de dag van heden is er in de zaterdagcompetitie eigenlijk nog geen speelronde geweest waarin niet ‘als een bezetene’ werd gescoord. Deze zesde november is daar weer een treffend voorbeeld van.

In de derde klasse moest ZCFC naar Den Helder om te trachten HCSC een pootje te lichten. Eerder al liet trainer Zeijlmans dat promoveren niet hoeft. ‘Nog niet’ voegde hij daar snel aan toe. ZCFC is namelijk een ploeg in opbouw. Pas als de aanstormde jeugd haar plekje heeft gevonden, kan er meer worden geëist. ,,Als we maar geen degradatievoetbal hoeven te spelen, want daar hebben we de ploeg niet voor. We willen dit jaar gewoon meedoen, misschien een periode pakken. En dat moet lukken.’’ Het resultaat in de Noordkop (4-1 verlies) moet Zeijlmans toch hebben teleurgesteld.

In de vierde klasse was het amper bij te houden zoveel doelpunten als er gescoord werden. zvv Zaanlandia ontving WSV’30 zaterdag 1 en zag de Wormers met een 1-2 in de tas huiswaarts keren.

Aan de Marslaan bleef Sporting Krommenie (zat) met 3-1 de baas over cvv Blauw Wit W terwijl SDOB korte metten maakte met sv Rood Wit Zaanstad (8-2).

In Oostzaan schoot OFC met scherp op Westzaan (9-0) waar bij De Meteoor RCZ zich prima verweerde en een zwaar bevochten 4-5 zege uit het vuur sleepte.

Op een winderig terrein in de polder was het Jisp dat de eer moest laten aan TOB (0-4).

De wedstrijd waar het meeste spektakel verwacht werd was die tussen asc De Volewijckers (de ambitieuze koploper) en Fortuna Wormerveer zaterdag 1. Welnu: dat spektakel is er gekomen. Het werd een wedstrijd die alle kanten op kon, maar waar de Wormerveerders net iets teveel defensieve fouten maakten waardoor de groenwitten bij rust op een 1-3 voorsprong stonden.

Meteen na de pauze werd het zelf 1-4 en leek het spel gespeeld. Vanaf dat moment zette de thuisclub alle zeilen bij en werd het een nog aantrekkelijker duel waarin Fortuna zich terugknokte tot 3-4. Het is dat de arbiter een duidelijke strafschop minder duidelijk op zijn netvlies had waardoor de verdiende gelijkmaker uitbleef.
bron: RTV Zaanstreek