Zeilen leren bij Watersport Vereniging Wormer WVW

Wormer- Ook dit jaar kunnen kinderen uit Wormerland en aanliggende gemeenten kennismaken met de zeilsport bij Watersport Vereniging Wormer, de WVW.

In deze kennismakingscursus ligt de nadruk op het vertrouwd worden met reddingsvest, wind, water en wiebelende bootjes. De eerste lessen vinden in de havensloot plaats waar het wat beschut is. Later wordt er op het Zwet gevaren. De kennismakingscursus start zaterdag 11 juni. De vervolglessen zijn op zaterdag 18 juni en 2 en 9 juli. Er is een ochtend en middaggroep.

Optimist

Je vaart met zijn tweeën in een optimist. De boot ligt dan wat stabieler in het water. De verenging heeft negen volledig uitgeruste optimisten tot hun beschikking. Het aantal deelnemers is dus beperkt. Meedoen? Stuur een mail met naam, geboortedatum, adres en telefoon naar jeugdzeilenwvw@gmail.comDoe dit uiterlijk voor 30 mei. Je moet tenminste acht jaar oud zijn en minimaal een zwemdiploma A hebben. Als je eerst wilt kijken, dan kan dat. Op de zondagen 22 en 29 mei wordt er les gegeven aan blok 3, blok 5 en het wedstrijdblok. Ongeveer vanaf vanaf 10.00 en 14.00 uur zijn de boten ter hoogte van de WVW havensloot op het Zwet aan het oefenen.

Vervolgcursus

Als je het zeilen leuk vind, kun je na de zomervakantie deelnemen aan de vervolgcursus van vijf lessen. Je vaart dan zelfstandig in een optimist. De verenging biedt  een CWO erkende zeilopleiding met gediplomeerde ervaren zeilinstructeurs en erkende diploma’s. Veiligheid, plezier en uitdaging staat bij voorop!