Zomertijd voetballend netjes afgesloten

Zaanstad – De laatste dag van de zomertijd was een natte. Desondanks viel er op de Zaanse voetbalvelden volop te genieten. En van de herfstpracht en van het voetbal.

In de derde divisie bewees OFC zichzelf een goede dienst door Westlandia te verslaan met 2-1. Al was de winst een feit, helemaal tevreden waren ze in Oostzaan toch niet. In de eerste helft was er bij vlagen uitstekend veldspel te zien, maar na rust maakten de geelzwarten het zichzelf onnodig moeilijk. Trainer Pieter Mulders heeft het al vaker gezegd dat OFC soms haar eigen tegenstander is, maar was vanzelfsprekend wel tevreden met het resultaat.

In de eerste klasse had Fortuna Wormerveer aanzienlijk minder moeite met SDZ dan vooraf verwacht. Dat kwam mede door de rode kaart die een der Amsterdammers vlak na rust kreeg voorgeschoteld. De grote man in Wormerveer andermaal spits Jordi Wigman met drie goals.

In het dorpje Vijfhuizen onder de rook van Schiphol werd vv Assendelft verrast door het laaggeklasseerde DSOV. Het wegsturen van trainer Edward Metgod werkte klaarblijkelijk heilzaam voor de thuisploeg. Waar de Assendelvers tot nu toe al diverse keren in de laatste minuut de winst binnensleepten was het nu de tegenstander die dat middel succesvol hanteerde.

In de tweede klasse schoot KFC flink uit haar slof. De Kennemers, net als de Kogers nog niet echt gelukkig, kregen er met 4-0 langs aan de Wezelstraat. Nu is het zaak voor de roodblauwen dit vast te houden en verder uit de onderste regionen te geraken.

In de derde klasse verwachtte menig Hercules Zaandam supporter een flinke uitslag bij KSV. De 0-4 was vanzelfsprekend meer dan voldoende om de koppositie te behouden, maar mede dankzij het erg natte veld kwam het spel van de Heerings brigade niet helemaal tot volle wasdom.

In Sint Pancras was het op het veld van Vrone ook niet echt lekker. Sporting Krommenie wist wel de drie punten mee naar huis te nemen via een 1-2 overwinning. Nick Lenos was de dader bij beide goals.

In Wormer was het bij WSV’30 tegen Saenden qua weer niet goed toeven. De getoonde inzet op het veld vergoedde veel, zo niet alles. Met de 2-2 eindstand kon eigenlijk iedereen wel leven.

In de vierde klasse D deed koploper Westzaan wat er van haar verwacht werd. Een 0-4 winst bij Geel Wit’20 maakt dat de roodwitten aan de leiding blijven. zvv Zaandijk bleef steken op de derde plaats na de 3-1 nederlaag bij BSM. Op het Jagersveld deelden RCZ en en DSS de punten (3-3) waar even verder in Zaandam sv Rood Wit Zaanstad met 2-1 de baas bleef over Eendracht’82.

Komend weekeinde bestaat de kans dat er periodetitels gewonnen gaan worden. Daarover op deze site later meer.

Op de foto van Harry Kho/Voetbal in Zaanstad trekt RCZ ten aanval