Zondagse voetbalresultaten: competitie voetbal op zondag 24 oktober

Zaanstad – De Zaanse voetballers hebben hun zondag weer goed besteed. Net als de voorgaande weken werden de supporters op hun wenken bediend waar het de doelpunten betreft. Of iedere supporter daar ook blij mee was is sterk afhankelijk van welke club de persoon aanhanger is.

De lijstaanvoeders in de eerste klasse blijven ongewijzigd vv Assendelft en Fortuna Wormerveer. De zwartwitten beslisten andermaal in de laatste minuut de strijd in hun voordeel. Daar waar AFC’34 dacht aan een 1-1 remise besloten de mannen van trainer Lars Keppel er toch maar eentje extra in te schieten voor de zekerheid. Op bezoek bij LSVV bleef ook Fortuna Wormerveer ongeslagen. Na een 0-2 voorsprong werd het nog even billenknijpen (1-2)  maar gingen de drie punten mee terug naar de Zaanstreek.

In de tweede klasse blijft het voor KFC nog altijd lastig om de wedstrijden winnend af te sluiten. In Enkhuizen moesten de Kogers een 2-0 nederlaag voor lief nemen. sc Hercules Zaandam blijft stevig op weg naar de titel. Hoewel dat natuurlijk nog ver weg is doet de 5-1 winst op sv Koedijk veel voor het moreel van de paarshemden.

In diezelfde derde klasse was de strijd tussen twee andere titelkandidaten –Saenden en SVA- er eentje om de vingers bij af te likken. Waar in de eerste helft nog een 0-0 op het scorebord bleef staan was het na de pauze Saenden dat het heft (en de score) in handen nam. SVA ging met een 3-1 nederlaag huiswaarts. In Wormer wilde WSV 1930 maar wat graag de winst weer aan haar zijde krijgen. Tegen Egmondia leek het daar op, maar uiteindelijk bleef het toch steken op een 2-2 eindstand. Aan de Marslaan bij Sporting Krommenie zal de 0-2 nederlaag tegen Limmen stevig zijn binnengekomen. In de vierde klasse werd afgelopen zondag niet gespeeld.

Op de foto dringt Saenden in Wormerveer stevig aan tegen SVA