ZV de Zaan wint dubbelslag en haalt KNZB-bekers naar de Zaanstreek

Den Haag- In een uitverkocht Hofbad in Den Haag hebben zowel de waterpolo dames als heren van ZV de Zaan de strijd om de KNZB-beker gewonnen. De dames wonnen met 13-7 van Polar Bears uit Ede. De heren, na een spannende shoot out, met 13-10 van eveneens de Edese club.

De dames van ZV de Zaan werden vooraf gezien als de grote kanshebber voor deze titel. Toch brengt een finalewedstrijd altijd spanning met zich en moet je het wel waarmaken.

“De verwachtingen waren hoog, dus staat er spanning op. We begonnen een beetje slordig maar dat hebben we rechtgetrokken. Onze sleutel tot succes is dat we spelen als een collectief en snel zijn. Ons volgende doel is het landskampioenschap! Dan moeten we geen fouten maken, maar we hebben de juiste papieren in huis”, aldus een trotse Mick van den Bree, trainer en coach van de dames.

De wedstrijd van de heren beloofde bij aanvang een spannende te worden met twee teams die erg aan elkaar gewaagd zijn. Na een lichte voorsprong voor ZV de Zaan wist Polars Bears in een hectische eindfase nog langszij te komen, waarna de wedstrijd beslist moet worden met penalty’s. Hier bleek een heldenrol weggelegd voor De Zaan-keeper Ted Huijsman die twee maal een 5-meter bal wist te stoppen, terwijl zijn teamgenoten aan de andere zijde van het bad wel de ballen achter de keeper van Polar Bears wisten te leggen. Na een 9-9 in de reguliere speeltijd en een 4-1 penalty stand, kon ook door de Zaanse heren de champagne ontkurkt worden.

Net zoals de dames zien ook de heren van ZV de Zaan deze bekerwinst als een opmaat naar meer en gaat het toewerken naar de play offs en hopelijk de finale om het landskampioenschap!

 

Bekerfinale Heren
ZV De Zaan – Polar Bears: 13-10 (4-2, 1-2, 1-1, 3-4, 4-1)

ZV De Zaan: Stan Meijn 3, Don Rempt 2, Pascal Janssen 2, Jurriaan van der Struijk 1, Tim Ketelaars 1, Thomas Lucas 1, Daan Bakker 1, Jacopo Mandolini 1, Phil Brantjes 1.

 

Polar Bears: Marnick Snel 3, Benedek Szoke 2, Guus Wolswinkel 2, Lars ten Broek 2, Jens Wijgers 1.

 

Bekerfinale Dames

ZV De Zaan – Polar Bears: 13-7 (4-3, 4-0, 3-2, 2-2).

ZV De Zaan: Takyiwa Sam 3, Maud Koopman 3, Maxine Schaap 2, Lieke Rogge 1, Danique Sap 1, Esmee Roijen 1, Bente Rogge 1, Marit van Tol 1.

Polar Bears: Laura Schinkel 2, Jill Oort 2, Lola Moolhuijzen 2, Storm Willemsen 1.