Zwaarbevochten zege OFC op Koninklijke HFC:2-1

Matchwinnaar Niels Butter tweemaal trefzeker voor ploeg van Pieter Mulder. Zaterdag wacht HHC Hardenberg en willen Oostzaners doorpakken.

Amsterdam- Door twee treffers van Niels Butter pakte OFC de eerste zege in de -Jack`s League tweede divisie geleid. En dat is alweer zijn vierde treffer in Met kunst en vliegwerk werd de winst vervolgens binnen gesleept. De bekende scheidsrechtster S. Shukrula floot de wedstrijd op Oostzanerwerf.

Het was woensdagavond – op het veld van Sportpark Oostzanerwerf bij OSV – niet heel goed aan de zijde van OFC. Maar het leverde wel de volle drie punten op. Devechtlust bij de Oostzaners werd dit maal wel getoond. En dat was een paar dagen eerder op bezoek bij Rijnsburgse Boys wel anders geweest. Niels Butter werd man of the match. Zaterdag 10 september moet OFC het opnemen tegen HHC Hardenberg en zal het proberen opnieuw voor een stunt te zorgen.

Oostzaner Butter verliet OFC op tienjarige leeftijd en speelde zeven seizoenen in de AZ-jeugd. ,,Daar werd hij weggestuurd, maar daarna door Feyenoord opgepikt en daar heeft hij twee seizoenen in de A-jeugd gespeeld. Nu terug op het oude nest bij OFC.

Verder is er uitbreiding van de selectie op komst. Abdel el Hasnaoui – die een half jaar geleden OFC verruilde voor Oman – is weer terug, overgeschreven en traint momenteel al mee. Ook lijken de geblesseerde Niels Springer en Denzel Prijor dicht bij de wedstrijdselectie te zitten. Zaterdag hadden de Oostzaners het drietal echter nog niet nodig. Bij de openingstreffer was Niels Butter er razendsnel bij toen er tekort werd teruggespeeld op de keeper. Daarna lag het initiatief bij de Haarlemmers maar dit resulteerde niet in doelrijpe kansen. OFC creëerde die wel via Joel Donald en Max Veerman die flink wat gevaar stichtten op doelman Mitchel Michaelis. De doelman heeft een verleden bij OFC en kwam destijd via FC Volendam naar OFC. Butter kon de doelman passeren toen hij na een verdwaald schot de bal kon controleren en ook nog eens zijn verdediger kon bedwingen en met een mooi schot uit de draai in de verre hoek raak wist te schieten. De Koninklijke wist dat het moest aanzetten en deed dat door veel hoge ballen het Oostzaanse doelgebied in te pompen. Maar in de slotfase kon alleen André Morgan uit de klots nog iets terug doen. Verder kwamen de ‘muggen’ niet waardoor OFC zijn eerste overwinning in de Jack`s league kon boeken. Zaterdag 10 september ontvangt OFC Oostzaan het HHC uit Hardenberg.

Woensdag 7 september 2022: Oostzanerwerf- tweede divisie

OFC-Koninklijke HFC 2-1

Karakteristieken: 21. Butter 1-0, 56. Butter 2-0, 84. Morgan 2-1.

OFC: Bouwman; G. Prijor, Van den Heuvel, Burger, Baly; M. Veerman (74. Ten Hoope), Amakodo (62. E. Veerman), Van der Linde, Belarbi; Butter (68. Bare), Donald (74. Walberg).