Maar liefst 19 medailles voor turnvereniging GV Jahn

Zaanstad- Het was weer zover want na anderhalf jaar mochten de meiden eindelijk weer een wedstrijd turnen. Hopelijk krijgt deze eerste competitiewedstrijd nog vervolg in januari en maart. De turnsters van GV Jahn hebben ondanks dat er geen wedstrijden waren, heel harddoorgetraind. Dit was dan ook te zien in de resultaten. Er werd tijdens de lockdown online getraind. Later werd er in kleinere groepen getraind en er werd zelfs buiten getraind, in weer in wind.

De trainsters denken altijd in mogelijkheden, waardoor de turnsters zo goed mogelijk bijblijven in hun kracht en lenigheid. Dit zijn belangrijke factoren bij het turnen. Door deze aanpak werden erin het eerste competitieweekend veel medailles behaald. Negentien medailles om precies te zijn.

Ook werd er een onderlinge wedstrijd georganiseerd voor de allerjongste meiden tussen de 5 en 8 jaar tussen Jahn en Turncademy Wormer. Hierbij is de setting wat losser en minder competitief, maar zeker niet minder leuk! De medailles die zijn behaald: Goud voor Jill, Zoë, Cha_ na, Chenoa, Eva, Jennifer en Nyah. Zilver voor Daphne M, Elin, Plume, Louise, Xenia, Lotte en Isa. Een bronzen plak voor Rhomee, Amber en Tiana. Er waren ook twee medailles voor Thirza en Daphne S voor hun vierde en vijfde plaats. Helaas is inmiddels weer bekend gemaakt dat er na 17.00 uur niet getraind mag worden, maar dit houdt deze groep niet tegen. Zij trainen alweer keihard op verschillende manieren om het aantal medailles in januari te kunnen evenaren of verbeteren

Bron: Uit De Wessaner – De Wessaner Gemeenschap