‘Een paard is je grootste vriend, maar moet dat ook blijven’

Assendelft – “De nieuw ontwikkelde leerweg voor de beginnende paardrijder/ster leert je op de juiste manier omgaan met het dier én wat er allemaal bij komt kijken om veilig paard te rijden. Een paard is je grootste vriend, maar moet dat ook blijven. Daarom hebben we een leerweg voor de jeugd tussen zes en dertien jaar die kennismaakt met paardrijden ontwikkeld”, licht Ron van Eerden toe.

Jeugd kan veilig en gestructureerd leren paardrijden bij Hippisch Centrum De Delft

De eigenaar van Hippisch Centrum De Delft, Akere 6, maakt daarmee een belangrijke (en veilige) stap in hoe je plezierig én verantwoord leert paardrijden. En het plezier in de paardensport blijft behouden. Twee jaar is er gewerkt aan de in tien hoofdstukken opgesplitste leerweg. “Wat voor ons na 40 jaar een manege runnen vanzelfsprekend is, is dat niet voor de jeugd die wil leren paardrijden. Met de nieuwe leerweg brengen we de kinderen op speelse en educatieve wijze bij hoe ze de dagelijkse handelingen op de juiste manier uitvoeren. Van het juist zadelen tot hoe je het dier aan de hand meeneemt. Of verzorgt. Zoals op een veilige manier de hoeven uitkrabben.”

Structuur

‘Ome Ron’ – zoals velen hem kennen – is best een beetje trots op de unieke leerweg. Het brengt tevens structuur aan in het leren paardrijden. “Zo kunnen de leden van ons team nu ouders van de kinderen aan de hand van het lesmateriaal goed uitleggen waar ze zijn qua groei in vaardigheden.” Op de achtergrond hinnikt een paard alsof hij wil zeggen ‘klopt baas!’ Liefdevol aait Ron de neus van het edele dier als hij zegt “Ik werk mijn hele leven al met paarden en kan nog steeds van genieten. We begonnen met nul en moet je nu naar ons manegebedrijf kijken, schitterend toch?”De leerweg begint met vijf basislessen om over te gaan in een kwartaalbedrag. Om de jeugd te blijven stimuleren krijgen ze per afgerond hoofdstuk een sticker en uiteindelijk een diploma. Ron van Eerden wil de leerweg in aangepaste vorm ook gaan uitrollen voor de volwassenen die op verantwoorde wijze kennis willen maken met de paardensport. Zie voor meer informatie: www.hippischcentrumdedelft.nl Wie telefonisch contact zoekt kan dat het beste na 16.00 uur doen.

Foto onderschrift: Ron van Eerden: “Met de nieuwe leerweg brengen we de kinderen op speelse en educatieve wijze bij hoe ze de dagelijkse handelingen op de juiste manier uitvoeren.”

bron: rodi.nl