Koploper Fortuna weet KZ van zich af te houden

Zaanstad- Op bezoek bij de ongeslagen koploper Fortuna heeft KZ/Thermo4U helaas niet kunnen stunten. In feite duurde de partij tien minuten te lang waardoor er nu een enigszins geflatteerde 25-18 nederlaag genoteerd moest worden.

Het was deze zondag beslist geen gemakkelijke avond voor de Delftenaren. Weliswaar kwam KZ matig door de eerste minuten heen, zag Fortuna zelfs uitlopen naar een 5-1 voorsprong, maar kon vervolgens in eerste instantie niet profiteren van de doelpuntendroogte die de Delftenaren daarna overviel.

Pas na de 6-1 van Fleur Hoek kwamen de Koogers beter in de wedstrijd en werd de achterstand tot één verschil teruggebracht. Aan de hand van de ervaren Celeste Split, die een bijzonder hoog percentage schoot, liep Fortuna nog voor rust opnieuw uit naar vijf verschil (12-7).

Dat maakte dat KZ opnieuw in de achtervolging modus moest, waarbij Marjolijn Schenk erg belangrijk bleek voor haar ploeg. Fortuna liet KZ terugkomen (15-13) maar gaf daarna een voldoende extra gas en kon zo weer een gat van vier punten slaan.

Het valt te prijzen in de Koogers dat zij zich niet uit het veld lieten slaan. Via de vijfde van Schenk en de derde van Lars Hoorn kwamen ze weer terug tot één doelpunt (18-17) maar de Fortunezen Hoek en Split beslisten de wedstrijd voor Fortuna. Split werd kreeg twee minuten voor tijd een publiekswissel.

Trainer Tim Bakker concludeerde dat de tegenstander verdiend gewonnen heeft. ‘De eerste veertig minuten konden we het bijbenen. In de slotfase kwamen we toch tekort.’

Komend weekeinde ontvangt KZ/Thermo4U KCC in het Topsportcentrum. Een wedstrijd die gewonnen moet worden om een duidelijke afstand met de onderste ploegen te kunnen realiseren en aansluiting te houden richting kampioenspoule.