Korfballers in de herfst op dreef

Zaanstad- Met de sporthallen weer bijna binnen handbereik werd er op de eerste dag van de herfstvakantie nog een stevig robbertje gekorfbald.

In de Hoofdklasse B voldeed GG/IJskoud de Beste aan de verwachtingen door middenmoter Avanti te verslaan. Weliswaar was de zege dun (15-14) maar de punten tellen en daar gaat het om.
De poging van ZKV om mede-koploper Die Haghe in de eerste klasse een pootje te lichten mislukte maar net. De 17-15 nederlaag maakt dat de Zaandammers nu op een gedeelde tweede plaats staan samen met Achilles.

In de tweede klasse vormde het onderaanstaande DWS geen enkel probleem voor de ranglijstaanvoerder ZKC’31. De 9-13 winst maakt dat de Zaandammers aan kop blijven. Dat doen zij nog altijd samen met Woudenberg dat de aanvallen van Furore wist te weerstaan (18-14). Het krachtsverschil tussen Fortissimo en OKV bleek groter dan op de ranglijst te verwachten viel. De Oostzaners kregen een 19-13 nederlaag aan de broek.

In de vierde klasse ondervond Zaandam Zuid hoegenaamd geen hinder van de rode lantaarndrager De Corvers. Op verplaatsing werd een prima 10-15 overwinning geboekt.
De oorspronkelijk geplande thuiswedstrijd van Roda tegen Achilles is verplaatst naar een latere datum.