Korfbalploeg KZ/Thermo4U doet goede zaken

Zaanstad – Op zaterdagavond verraste KZ/Thermo4U in eigen hal in de achtste ronde van de Kenonz Korfbal League door koploper Fortuna met 25-19 te verslaan. In Wormer kon GG/RMcD Huis Emma met opgeheven hoofd van het veld stappen na de 20-28 nederlaag tegen PKC/Vertom.

De terugkeer van Kevin Dik in de basis van Groen Geel betekende dat er in de week vooraf gesleuteld was aan de vakken. De gasten openden met de 0-1 van Richard Kunst die zijn 1250e doelpunt in de Korfbal League achter zijn naam zette.PKC liep uit naar een 1-4 voorsprong. Groen-Geel knokte zich weer naast PKC: dankzij doelpunten van Horak en twee treffers van Dik werd het 5-5.

Lang bleven beide ploegen bij elkaar, de bezoekers konden niet loskomen. Groen-Geel leverde veel energie en toonde aanzienlijk meer beleving dan een week eerder in de wedstrijd tegen Blauw-Wit. Doelpunten en onderscheppingen werden gevierd en voor iedere bal werd gestreden. Na de 10-10 gaven de Papendrechters gas bij en werd het 10-14.

Ook in de tweede helft wist de thuisploeg de gasten bij te houden. Hoewel PKC steeds aan de goede kant van de score zat, kwam de ploeg uit Papendrecht niet echt los, van 15-19 werd het 19-21. Pas in de laatste zes minuten wist PKC het beslissende gat te slaan. De 20-28 overwinning was terecht, maar eenvoudig was het beslist niet gegaan. De Wormers zullen ongetwijfeld moreel putten uit deze wedstrijd.

KZ/Thermo4U – Fortuna/Delta Logistiek

In het Topsportcentrum werd voorafgaand aan het duel – dat onder leiding stond van het Zaanse arbitrale duo Luttik/Kok – één minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van de 81-jarige Theo van Zee, oud-trainer van Fortuna.

De ‘Koogers’  begonnen goed en liepen uit naar een 6-3 voorsprong. De Deltenaren hadden een kwartiertje nodig had om op stoom te komen. Daarna werd de achterstand omgezet naar een voorsprong, dankzij goals van Celeste Split en en Joren van Nieuwenhuijzen. Voor Split haar derde van de avond was het de 900e goal in de Korfbal League. Een slimme time-out van KZ-coach Tim Bakker en een tactische wisseling (Anouk Haars van vak wisselend) maakte dat  de gastheer met vijf opeenvolgende doelpunten voor rust weer op voorsprong wist te komen (13-12).

De tweede helft ging lang gelijk op, maar daarna stagneerde het bij Fortuna. Daar wist KZ met geduldig spelen en de goede kansen in het laatste kwartier profijt van te trekken en eindigde d partij met een 25-19 winst. Zodoende wist KZ/THermo4U de aansluiting met de top vier weer te pakken. Een klassering die zicht geeft op de nacompetitie-plaatsen.

Komend weekend gaat GG/RMcD Huis Emma op bezoek bij directe concurrent DOS’46 waar KZ/Thermo4U in Bennekom bij DVO/Transus met winst een goede slag kan slaan.

KZ publiek op de banken (Foto: Eyecons/KK)