KZ/Thermo4u tegen Dalto: Valste start opening van de Korfbal League 2021-2022

Koog aan de Zaan- Volgende week zaterdag start voor KZ/Thermo4U de Korfbal League 2021-2022 met een thuiswedstrijd. Helaas is het ook dit seizoen een valse start. Iedereen had zich weer verheugd op een avondje KZ, maar door de aangescherpte Covid-maatregelen mag het trouwe Zaanse publiek niet aanwezig zijn.

Het is te hopen dat dit tijdelijke maatregelen zijn en dat de supporters binnen afzienbare tijd weer de gang naar het Topsportcentrum in de Koog zullen maken. Ondanks alles is er op zaterdag 20 november 20.00 uur is er de wedstrijd tussen KZ/Thermo4U – Dalto/Klaverblad Verzekeringen.

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen ontvangt KZ/Thermo4U in Topsportcentrum De Koog een oude bekende: Dalto/Klaverblad Verzekeringen uit Driebergen. In 2010 de
tegenstander van KZ/Thermo4U in de finale in Ahoy. KZ won 22-20 en werd landskampioen. We zijn benieuwd of dat dit keer weer gaat lukken. Aan het enthousiasme van het jonge vernieuwde KZ-team zal het niet liggen. Kunnen onze gelouterde dames het verschil maken of staan er jonge talenten bij de heren op, die tegenstanders gek maken?            Het implementeren van een andere speelstijl heeft tijd gekost. Daarom liep het op het veld stroef. De voortekenen wijzen erop dat het goed komt in de zaalcompetitie.

Live publiek
Bijzonder is natuurlijk dat het publiek er na lange tijd eindelijk weer live bij kan zijn. Delivestream tijdens corona was aardig, maar voor het échte gevoel moet je erbij zijn.            Het wordt weer genieten in de hal. De ‘heerlijke avondjes KZ’ beginnen weer!

Samenstelling selectie
De lat ligt hoog voor de KZ-selectie. Werden vorig seizoen onder leiding van coach van het jaar Dennis Doves de play-offs behaald – wat uiteindelijk helaas niet resulteerde in een finaleplek- zal deze spelersgroep hard moeten werken om dit resultaat te evenaren dan wel te overtreffen. Dit alles onder begeleiding van een vernieuwde trainersstaf, bestaande uit
Tim Bakker, Melinda Fennema (KZ1), Chris Kaper en Jan Hof (KZ2). Deze twee laatsten waren in het verleden ook al eens coach van KZ1. Ook de spelersgroep is op verschillende punten gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Steunpilaren Jordi Pasma en Bas van der Bijl verlieten de selectie en vanuit de eigen jeugd stroomden de talenten Darren Krook, Stan Dik en Kiko Weenink door. Samen met speler van buitenaf Matté Lipke, en de jonge talenten met reeds 1 jaar KL-ervaring Lars Hoorn, Nikki Boerhout, Sanne Maaike Nieuwenhuizen, Zoë Engel, Jennifer Roos, Onno Bakker en Delano Braumüller, kunnen we gerust spreken van een veel belovende selectie!

Nieuwe opzet Korfbal League
Het Korfbal Leagueseizoen 2021/2022 wordt gespeeld in twee achtereenvolgende fases. De competitie start met twee poules met elk zes clubs, die allen een keer thuis en uit tegen
elkaar spelen. Vervolgens wordt in de tweede fase – nieuw van opzet – een ‘verliezerspoule’ en een ‘winnaarspoule’ samengesteld, waarin respectievelijk wordt gestreden om de play-downs en de play-offs. De Korfbal Leaguefinale in Rotterdam Ahoy staat gepland op zaterdag 16 april 2022.

Thuiswedstrijden KZ 1e fase Korfbal League
• 20 nov. 2021 – 20:00 uur: KZ/Thermo4U – Dalto/Klaverblad Verzekeringen
• 04 dec. 2021 – 20:00 uur: KZ/Thermo4U – Blauw-Wit
• 18 dec. 2021 – 20:00 uur: KZ/Thermo4U – KCC/CK kozijnen
• 04 jan. 2022 – 20:00 uur: KZ/Thermo4U – LDODK/Rinsema Modeplein
• 29 jan. 2022 – 20:00 uur: KZ/Thermo4U – Fortuna/Delta Logistiek