Nederland op jacht naar korfbalgoud

Zaanstad – Nog net voor de start van de nationale Korfballeague competitie zal van 25 tot en met 30 oktober het EK korfbal worden gehouden in Antwerpen. Het toernooi stond eerst voor november vorig jaar op de kalender, maar werd vanwege de coronapandemie uitgesteld. Het is de achtste keer dat er om de Europese titel wordt gekorfbald. Nederland won alle voorgaande edities. Het vorige EK werd in 2018 gehouden in Friesland, Oranje won in de finale met 21-8 van Duitsland. Ook dit keer is er weer Zaans talent in het Oranje te zien.

In België is Nederland ingedeeld in poule A met Engeland, Portugal en Hongarije. De andere groep bestaat naast het thuisland uit Catalonië, Duitsland en Tsjechië.

TeamNL Korfbal bestaat uit 2 Esther Cordus (KZ/Thermo4U), 3 Barbara Brouwer (TOP/LITTA), 4 Brett Zuijdwegt (PKC/Vertom), 5 Sanne van der Werff (PKC/Vertom), 7 Celeste Split (Fortuna/Delta Logistiek),
9 Fleur Hoek (Fortuna/Delta Logistiek), 24 Femke Faber (LDODK/Rinsma Modeplein) wat de dames betreft.
De heren zijn 10 Richard Kunst (PKC/Vertom),11 Olav van Wijngaarden (PKC/Vertom), 14 Harjan Visscher (Fortuna/Delta Logistiek), 15 Mick Snel (Fortuna/Delta Logistiek), 17 Laurens Leeuwenhoek (PKC/Vertom), 19 Jelmer Jonker (PKC/Vertom) en 20 Daan Preuninger (Fortuna/Delta Logistiek)

Helaas is KZ’er Alwin Out met een blessure afgevallen. Onze verslaggever Dennis Dallinga zal aanwezig zijn in Antwerpen en daar verslag van doen.

Programma TeamNL:25 oktober, Nederland-Engeland 29-9
26 oktober, Nederland-Portugal 31-6
27 oktober, 19.15 uur: Nederland-Hongarije
29 oktober, 17.30 uur: halve finales
30 oktober, 19.00 uur: finale