Roy Gruijs begint aan tweede klus als hoofdtrainer bij ZKC’31

Zaandam- Korfbalvereniging ZKC’31 en Roy Gruijs zijn een éénjarige verbintenis overeengekomen waarin de Zaandijker hoofdtrainer wordt van de Zaandamse korfbalvereniging.

Voorzitter Erwin Boutsma toont zich bijzonder tevreden met Gruijs: ‘We kennen Roy als een gedreven teambuilder met veel korfbalkennis. We zijn ervan overtuigd dat hij onze jonge selectie na de vijf succesvolle jaren onder Niels Voorneveld nog een stap verder kan brengen.’ Gruijs is geen onbekende voor ZKC’31. ‘Ik begon mijn carrière als hoofdtrainer hier achttien jaar geleden’, vertelt hij. ‘Ik kijk daar met veel plezier op terug en hoefde dan ook niet lang na te denken toen ZKC’31 me weer benaderde. Ik heb na een paar jaar jeugdploegen getraind te hebben bij mijn eigen vereniging KZ/THERMO4U, ook wel weer eens zin om met volwassen sporters te werken.’

Daarvoor trainde Gruijs ook de selectie van korfbalvereniging ZKV in Zaandam, waar hij succesvolle jaren kende en trainen gaf op het niveau waar ZKC’31 naartoe wil: de Eerste Klasse. Opmerkelijk genoeg voeren ZKC’31 en ZKV momenteel gesprekken over samenwerking, wat de aanstelling van Gruijs een bijzonder tintje geeft. ‘Ik ken beide clubs natuurlijk goed en begrijp waarom ze samenwerking zoeken. Uiteindelijk is die beslissing en de snelheid waarmee het gaat aan de leden en de besturen van beide clubs. Ik stel me flexibel op en ben benieuwd welke kant het opgaat.’ Gruijs volgt Niels Voorneveld op, die de selectie van ZKC’31 maar liefst vijf jaar onder zijn hoede had. ‘Een geweldige tijd, ondanks de laatste anderhalf jaar corona’, zegt Boutsma. ‘Niels heeft spelers beter gemaakt, zowel als korfballer als als mens. Vijf jaar is een lange periode voor een trainer en het zegt eigenlijk alles dat we eigenlijk nog niet klaar met hem zijn. Maar het is ook goed dat er een nieuw gezicht voor de groep komt.’ Ook Marc Krook, momenteel trainer van het tweede team, stopt aan het einde van het seizoen. Als echte ZKC’er heeft hij een nog langere geschiedenis bij de club dan Voorneveld en zal een graag geziene clubman blijven. Een opvolger voor Krook is er nog niet.