Snel inhalen in Korfballeaguecompetitie

Zaanstad – In het achterliggende weekeinde werden er in de diverse Korfballeaguecompetities liefst vijf wedstrijden uit het programma gehaald. Met het oog op de competitie en aansluitende play offs is het snel inhalen geblazen. Zo moet GG/IJskoud de Beste woensdag 19 januari op bezoek bij bij Oost Arnhem.

De hervatting van de Korfbal League leverde op zaterdag in ieder geval drie interessante duels op. In poule A won een wisselvallig LDODK in de slotseconden van KCC en KZ/Thermo4U versloeg Dalto met ruime cijfers. In poule B kwam DOS’46 uiteindelijk net te kort tegen PKC. Op zondag had Fortuna geen kind aan Blauw-Wit A.

De twee uitgestelde duels worden ingehaald op dinsdag 18 januari (TOP-DVO) en woensdag 19 januari (Oost-Arnhem-Groen-Geel).

Op Zaanradio gaf GG/IJskoud de Beste preses Rick de Wit tekst en uitleg over het niet doorgaan van de wedstrijd. Teveel spelers waren niet fit en bleven er te weinig over om te kunnen spreken van een representatief team. Bij zijn club zullen de jeugdteams vanaf vandaag buiten gaan trainen zodat er o.a. aan het clubgevoel gewerkt kan worden. ‘Dit moet niet te lang gaan duren, want dat is voor de clubs én de leden bijna niet vol te houden.’

Met het oog op de kampioens- en degradatiepoule tipte De Wit aan dat er een probleem dreigt te ontstaan. ‘Want de promovendi uit de Hoofdklasse zullen er niet zijn. Die competities liggen stil. In de KL zitten we nu nog in de eerste fase. Daarna volgt deel 2 waarin bepaald gaat worden welke ploegen in aanmerking gaan komen voor de titel en degradatie.’

Op 10 januari starten de Groen Gelen met buitentrainingen voor alle leeftijdsgroepen. Bij het daarvoor gehanteerde schema gelden de volgende aandachtspunten. Het schema zal worden aanpast al naar gelang de richtlijnen vanuit de overheid. Al naar gelang de weersomstandigheden zal de trainer bepalen of een training doorgaat.  Als het weer echt ‘bar en boos’ zal de trainerscommissie de training centraal afzeggen. De trainer zal ook dat  via de groepsapp de training afgelasten. ‘Door de buitentrainingen mogelijk te maken hopen we eenieder een welkome afleiding te bieden tijdens de lockdown. We hopen natuurlijk dat we nog een staartje kunnen meepakken van het zaalseizoen en toch nog de zaal in kunnen. De realiteit is echter weerbarstig en de komende weken zal duidelijk worden of dit nog mogelijk wordt’ zo valt te lezen op de website van de Wormers.