Zaandam Korfbalt Samen straks

Zaandam- Met een beetje goede wil kan Zaandam Korfbalt Samen eventueel de naam worden van de fusie die binnenkort ontstaat tussen ZKV (1918) en ZKC (1931). Op sportpark Hoornseveld wordt momenteel alles in het werk gesteld om de beoogde nieuwe club een mooi thuis te kunnen bieden.

De samenwerking tussen beide clubs was er al eerder. In 1957 al betrok ZKV samen met zaterdagkorfbalvereniging ZKC een verhard veld aan de Koningin Julianaweg. In 1974 verhuisde ZKV naar een gravelveld op sportpark Hoornseveld, met het nieuwe clubgebouw “De Kiep”.De leden van ZKC en ZKV gaan op 5 oktober stemmen over een fusie vanaf seizoen 2023/2024. Mede daarom is bij ZKC’31 Tristan Draaisma in principe voor één jaar als voorzitter actief. Mochten de leden van beide clubs in oktober instemmen met een fusie, zullen ZKC’31en ZKV gaan nadenken over de nieuwe bestuur.

Het nieuwe veld werd in gebruik genomen met een oefenwedstrijd tegen overgangsklasse Excelsior Delft dat getraind wordt door de ook in de Zaanstreek bekende Jorrith Ekelmans. Zijn team was duidelijk een maatje te groot voor de Zaandammers. Na een ruststand van 7-11, liepen de Delftenaren weg naar een 13-27 winst.

Rond dat nieuwe veld staan wel al lichtmasten. Bovenin ontbreekt echter nog de verlichting. ‘Vertraging in de levering’ zo moppert men langs de lijn. ‘Dat gaat nog problemen geven als het straks vroeger donker gaat worden.’ Voor het gehele sportpark (dat uitermate duurzaam moet worden opgeleverd) is er ook nog een fors probleem waar het de toekomstige energievoorziening betreft. Naar het zich laat aanzien zal gestart gaan worden met aggregaten. Voor de clubs op het complex geen prettig vooruitzicht.

ZKV trekt ten aanval. (Foto: Rodi Media/KK)