Op zaterdag is het makkelijk scoren: Competitie voetbaluitslagen van zaterdag 23 oktober

Zaanstad – Die uitdrukking mag gerust gebezigd worden als je het zaterdagvoetbal in onze streek volgt. Steeds meer voetbalverenigingen hebben een zaterdag en zondag eerste elftal. Veel daarvan spelen in de Zaanse zaterdag vierdeklasse.

In de tweede klasse was csv Jong Holland een maatje te groot voor FC Zaandam. In Alkmaar werd het 2-0 voor de thuisploeg. In Haarlem kreeg ZCFC er in de derde klasse flink van langs bij Olympia Haarlem (6-0). In de vierde klasse werd andermaal met scherp geschoten. Niet in de partij tussen vv Jisp en OFC, want deze wedstrijd werd afgelast. Koploper sv Fortuna Wormerveer zaterdag 1 versloeg een zich dapper verwerend RCZ met 9-1. zvv Zaanlandia heeft niet kunnen profiteren van de extra week rust en verloor met 1-2 van TOB. De derby tussen sv Rood Wit Zaanstad en Blauw Wit W eindigde in een klinkende 2-8 winst voor de Westknollendammers.

De andere derby, die tussen Sporting Krommenie en vvv Westzaan werd ook een zege voor de bezoekers. De roodwitten namen 1-2 winst mee in de tas. De jeugd van WSV 1930 kon het andermaal niet bolwerken. Nu bleek sv De Meteoor met 4-1 te sterk.

bron: rtvZaanstreek