Zaans zaterdagvoetbal bekijken de moeite meer dan waard

Zaanstad – Zo langzamerhand begint de zaterdagcompetitie op volle toeren te geraken en zijn de wedstrijden het aanzien meer dan waard. Dit weekeinde werd de wedstrijd SDOB- zvv Zaanlandia afgekeurd waar de derby tussen vvv Westzaan en cvv Blauw Wit W vanwege een dramatisch sterfgeval bij de Westknollendammers werd verplaatst.

In de tweede klasse was sprake van de enige derby tussen het Oosten van de Zaanstreek en het Westen van de Zaanstreek zoals Hennie van den Berg dat zo treffend omschrijft in zijn verslag op de FC Zaandam website. De problemen met de enorme lijst van geblesseerde spelers aan Zaandam zijde maakt dat de nummer 1 van de poule (OSV) geen moeite had de nummer laatst (FC Zaandam) met de neus op de feiten te drukken. De Zaandammers speelden in het slot van de wedstrijd zelfs met 9 man vanwege twee rode kaarten.

https://www.fczaandam.nl/1/447/fc-zaandam–osv-2-6-0-3-/

In de derde klasse speelde het terras van ZCFC een belangrijke rol bij de 2-1 winst op IJmuiden. ‘Door de redelijke bezetting van het terras was het meeleven met het tweede doelpunt van ZCFC 1 sterk en luidruchtig, waardoor ons eerste naar de benauwde overwinning tegen IJmuiden werd gevoerd’ zo valt te lezen bij het Zaanse Oranje op de website.

https://zcfc.nl/het-geheime-wapen-van-zcfc/

In de vierde klasse een soort van business as usual. Fortuna wist de lastige TOB klip met een 1-5 zege te omzeilen, Sporting Krommenie deed iets gelijkwaardigs bij WSV 1930 (1-6 zege) waar vv Jisp het nog altijd moeilijk heeft (1-3 verlies tegen sv De Meteoor).

Spektakel was er wel te zien bij de derby tussen RCZ en Rood Wit Zaanstad. In deze match wisten de RoodWitten met 3-4 te winnen van de Racers.

UITSLAGEN
2e klasse
FC Zaandam-OSV 2-6

3e klasse
ZCFC-IJmuiden 2-1

4e klasse
TOB-Fortuna Wormerveer 1-5
WSV 1930-Sporting Krommenie 1-6
vv Jisp-sv De Meteoor 1-3
RCZ-sv Rood Wit Zaanstad 3-4