Alcmaria Victrix (zat) te sterk voor die van Sporting Krommenie


Alkmaar- Het eerste team van Alcmaria Victrix (zat) heeft zaterdag een overwinning geboekt op Sporting Krommenie (zat). Debuterend trainer Chihab El Boumeshouli koos tegen Krommenie voor een aantal andere namen en een andere formatie, wat resulteerde in de eerste driepunter van het kalenderjaar.

In Alkmaar was de thuisploeg in de eerste minuten nog wat zoekende, maar na een minuut of vijf kreeg Alcmaria controle over het duel en ging het op zoek naar een gaatje in de vijandelijke defensie. De gastheren combineerden bij vlagen aardig, waarbij met name Mo Ajnane zich liet gelden met een aantal fraaie dribbels. En daar had de ploeg van het trainersduo Kan en Don de handen vol aan.

Uit één van die dribbels leek de spelmaker de score te openen, ware het niet dat de keeper de bal met zijn vingertoppen tegen de lat duwde. Alcmaria verdiende in de eerste helft de voorsprong want het gaf defensief nauwelijks wat weg, en combineerde op het middenveld naar hartenlust met Appie Bakni, Kurdo Menmi, Jonas Bakker en Salim Bejaoui. Gescoord zou er echter niet worden voor de pauze.

Na de hervatting veranderde er weinig aan het spelbeeld. Alcmaria bleef voetballend de oplossing zoeken, terwijl de bezoekers loerden op balverlies van de thuisploeg om een counter te plaatsen. De Alkmaarders bleven echter geconcentreerd en zagen hun dadendrang na een uur beloond worden. Mo Ajnane stoomde wederom op door het midden en zag dat de doelman ditmaal geen antwoord had op zijn knal van afstand.

In het restant van de wedstrijd gingen de bezoekers iets aanvallender spelen, waardoor de gastheren meer ruimte en kansen kregen. Zo trof Chakib El Kaderi de onderkant van de lat en zag de spits eveneens een treffer geannuleerd worden. Volgende week speelt Sporting Krommenie een thuisduel tegen de nummer twee van de poule: SVW`27 uit Heerhugowaard.

Zaterdag 4 maart: Alcmaria Victrix (zat)- Sporting Krommenie (zat) 1-0 Doelpunten: 59′ Mo Ajnane 1-0

onderschrift: De spelers uit Alkmaar juichen terwijl die van Sporting Krommenie (zat) beteuterd richting middenstip lopen.Source link