AZ verwelkomt nieuwe jeugd in Zaanstad

Zaanstad- De nieuwe spelers van de AZ Jeugdopleiding zijn zaterdag officieel verwelkomd bij de club. In Zaanstad kregen zij een rondleiding door het AFAS Trainingscomplex en een viertal workshops over uiteenlopende onderwerpen.

De middag werd geopend door Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg en AZ Onder 11-trainer Dennis Zwagerman. Zij toonden een video met daarin de successen van het afgelopen seizoen en vertelden over AZ’s visie op leren.
SoccerLab
In het spelershome van AZ 1 gaven jeugdtrainer Tim Appel en directiesecretaresse Marion van Vroenhoven een workshop over SoccerLab, het softwareprogramma dat als centraal informatiepunt dient voor de ontwikkeling van spelers en teams. Zij werden daarin bijgestaan door AZ Onder 13-speler Senna van Elst, die zijn eigen ervaringen deelde.
Acties terugkijken
Vooral de mogelijkheid tot het terugkijken van trainings- en wedstrijdbeelden sprak de tienjarige Chevaino Kamperveen aan. “Zo kan ik mijn eigen acties zien. Daarnaast kun je zo ook bekijken wat je op trainingen nog kunt verbeteren. Heel handig.”
Uit de doeken
In de gym van het AFAS Trainingscomplex deden fysiotherapeut Patrick Lagendijk en inspanningsfysioloog Denny Noor de medische en fysieke begeleiding uit de doeken. De laatste workshop – gegeven door topsportbegeleiders Bart Heuvingh en Jeroen Peetoom – vond plaats in de kleedkamer van de A-selectie. Zij vertelden over het topsportontwikkelingsprogramma van AZ en werden daarbij ondersteund door Jong AZ-middenvelder Nick Twisk.
Favoriete speler
Hatim Elfargoussi zat tijdens de afsluitende sessie op de stoel van Albert Gudmundsson. “Hij is samen met Teun Koopmeiners mijn favoriete speler. Gudmundsson scoort veel en is net als ik een aanvallende middenvelder”, vertelde de aanstaande speler van AZ Onder 11. bron:az.nl