Bezoek uit havenstad in laatste thuisduel Jong AZ

De beloften boekten afgelopen vrijdag een 0-1 zege op Roda JC. In het Parkstad Limburg Stadion was Yusuf Barasi het eindstation van een messcherpe counter.
Profdebuut
In Limburg maakten liefst drie spelers hun profdebuut: Ernest Poku, Maxim Dekker en Nick Twisk. Eerstgenoemde gaf de assist op de openingstreffer van Barasi, die daarmee zijn vijfde Jong AZ-goal maakte.
Vijftien
Met de entree van het trio komt het aantal debutanten dit seizoen op vijftien. Zico Buurmeester, Sem Dirks, Quinten Dekkers, Beau Reus, Tijs Velthuis, Fons Gemmel, Elber Evora, Millen Baars, Jorn Berkhout, Tijmen Wildeboer, Emir Biberoğlu en Myron van Brederode gingen hen voor.
De nul
In Kerkrade hield Jong AZ voor de derde keer de nul. Eerder lukte dat ook tegen Go Ahead Eagles (0-1) en FC Dordrecht (4-0).
Laatste thuisduel
Het aanstaande treffen met Excelsior is het laatste thuisduel van het seizoen. Van de laatste achttien wedstrijden op het AFAS Trainingscomplex werden er zes gewonnen. Drie keer bleef het gelijk en negen keer werd er verloren.


Ómarsson en Niemeijer
Excelsior toonde zich vrijdag te sterk voor Dordrecht. In het Van Donge & De Roo Stadion werd het 3-0. De goals kwamen op naam van Elías Már Ómarsson (2x) en Reuven Niemeijer.
Negende plaats
De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen bezet momenteel de negende plaats en lijkt daarmee naast deelname aan de play-offs te grijpen. Excelsior behaalde 48 punten. Dat deden de Rotterdammers met veertien zeges, zes remises en zestien nederlagen.
Church, Margaret en Correia
Jong AZ en Excelsior speelden drie keer eerder tegen elkaar. Tweemaal wonnen de De Kralingers, één keer bleef het gelijk. De puntendeling was op 14 februari 2020. In Rotterdam werd het toen 3-3. Joerie Church, Richonell Margaret en Félix Correia scoorden.
Laatste woord
De laatste ontmoeting was in november 2020, toen Jong AZ met 4-1 onderuit ging. Excelsior kwam op een 3-0 voorsprong, waarna Des Kunst in de slotfase iets terug deed. Het laatste woord was echter nog voor de thuisploeg.
Arbiter
De wedstrijd staat onder leiding van Robin Gansner. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Frans Ozinga en Michael Rasch. Wouter Wiersma is aangesteld als vierde official.
Live
Jong AZ – SBV Excelsior is te volgen via het twitter account van AZ en te zien in het schakelprogramma van ESPN.
FC Volendam
Komende woensdag speelt Jong AZ zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Dan gaat de ploeg op bezoek bij FC Volendam. De aftrap is om 20:00 uur.

Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
Jong FC Utrecht – Almere City FC
Roda JC – FC Eindhoven
Jong PSV – FC Volendam
NAC Breda – MVV Maastricht
Helmond Sport – TOP Oss
Go Ahead Eagles – NEC
FC Dordrecht – SC Cambuur
FC Den Bosch – Telstar
Jong AZ – SBV Excelsior
Jong Ajax – De Graafschap