Crystal Moritz zet schouders onder project `Power to Lenn`

Krommenie- Onlangs werd de redactie van VoetbalinZaanstad benaderd over het mooie project Crystal. Zij is lid bij Sportcentrum de Club in Assendelft en voetbalt bij de dames van cvv Blauw-Wit W in Westknollendam. In het dagelijks leven werkt ze als pedagogisch medewerkster bij een kinderdagverblijf in de Rijp. In haar mailtje stuurde zij een bijzonder verhaal over Lenn van 1 jaar. In januari kregen de ouders van Lenn namelijk te horen dat hij de spierziekte SMA heeft (spinale musculaire atrofie type 2A). Een heftige spierziekte waarbij Lenn uiteindelijk verlamd zal raken.
Om meer aandacht te geven aan deze spierziekte stuurde Crystal een mailtje om een actie op te zetten. Zet je eigen spieren in voor een ander. Vanaf 1 april tot 1 juli geeft Crystal sporttrainingen. Een achtergrond als Personal Trainer heeft zij niet, maar zij zet graag andere mensen aan het werk om zo een mooi bedrag op te halen voor het goede doel, het Prinses Beatrix Spierfonds. Dit heeft ze bij Sportcentrum De Club gedaan en aankomende zaterdag wordt dit initiatief breed omarmd door de selectie van de voetballers zaterdag vierdeklasser Blauw Wit W.
Voor minimaal 5 euro kun je een keer meedoen met een training van Crystal. Het verhaal grijpt ons aan omdat wij sporten en bewegen belangrijk vinden. Daarom willen wij Crystal graag helpen met dit mooie initiatief. Vanuit Sportcentrum de Club ondersteunden ze haar al met een aantal dumbbells, gewichten en gaven ze haar advies. Bij Blauw Wit wordt een financiële duit in het zakje gedaan. Ook de redactie van VoetbalinZaanstad wilde hier aandacht aan besteden en gaat kijken waar qua publiciteit nog een win te behalen is.
Wil jij ook een keertje buiten sporten met Crystal? Je kunt haar mailen of een berichtje sturen naar: crystalmoritz@hotmail.com of 06-21818283. Jouw donatie kun je overmaken naar: NL54INGB0007800855 onder vermelding van ‘Power to Lenn’. Natuurlijk zijn donaties zonder training ook mogelijk.