cvv Blauw Wit W komt vroege inzinking niet te boven in Andijk


Zaanstad- Na de desastreuze nederlaag die cvv Blauw Wit W vorige week in Zaandam opliep was het zaterdag tijd de rug te rechten. Vorig weekend leed de ploeg van Larbi Loukou een nederlaag in de 94e minuut tegen ZVC en verloor met 4-3.

Zaterdag trad cvv Blauw-Wit W aan tegen Sporting Andijk. De plaatselijke trots won de eerste twee wedstrijden tegen goede ploegen en dus ontmoette Blauw-Wit een ploeg met vertrouwen. Opnieuw verloor Blauw-Wit een zeer doelpuntrijk treffen. Dit keer werd het duel definitief in de 94e minuut beslist, op de 5-3 zege voor de Andijkers mocht Blauw-Wit weinig aanmerken.

Voorafgaand aan het duel was de intentie om net zo fel uit de kleedkamers te komen als het schitterende nieuwe uittenue. Van die intentie kwam de eerste minuten weinig terecht. Na 6 minuten stond de thuisploeg op 1-0 na een afstandsschot. De openingsfase was voor Sporting Andijk, want na 10 minute behoedde Stan Luttikhuizen Blauw-Wit voor een verdubbelde achterstand. Pas na een kwartier zette ook Blauw-Wit de motor aan. Na werkelijk een fluwelen aanval via Wouter Swart en Thomas van Eig scoorde Patrick Woode de 1-1. De enkele meegereisde supporters gingen er goed voor zitten, maar zagen verbijsterd aan dat het binnen een kwartier na de gelijkmaker 4-1 stond voor de thuisploeg. Werkelijk alles wat in die fase gevraagd werd, ging mis bij Blauw-Wit. Dat het leven soms snel weer kleur kan krijgen, bewees Blauw-Wit daarna. Na 34 minuten was het dit keer Thomas van Eig die op aangeven van Patrick Woode voor de 4-2 zorgde. Toen na 44 minuten Mohammed Bourchid vanaf 20 meter de bovenhoek vond, was er tijdens de rust zowaar perspectief op een resultaat.

De opdracht tijdens de limonade was zeer duidelijk. Het defensief matige optreden moest plaatsmaken voor meer vastigheid en ook in de gezamenlijke duelkracht moest geïnvesteerd worden alles resulterend in het zo lang mogelijk uitblijven van tegendoelpunten. Blauw-Wit speelde een betere wedstrijd, maar de sluwe thuisploeg bleef het gevaarlijkst. Sporting Andijk vergat een aantal keer de trekker over te halen. En dat kwam dit keer ook door de inzet van Blauw-Wit dat er duidelijk meer inzet in legde de tweede helft. Het bleek echter helaas niet genoeg om zelf tot uitgespeelde kansen te komen. Los van een kopbal van Skip Middelhoff uit een corner die had kunnen scoren en een dreigende actie van smaakmaker Patrick Woode kwam Blauw-Wit niet. Toen het inmiddels alle verdedigende stellingen had verlaten werd het in de absolute slotfase 5-3 uit een counter.Op de zege van Sporting Andijk kon Blauw-Wit weinig aanmerken. Een onwijs slap kwartier als in de eerste helft, met veel te makkelijk weggegeven goals, overkom je in deze sterke vierde klasse niet snel. En uit die dure les moet Blauw-Wit snel lering trekken, wil het serieus werk kunnen maken van de ambitie om een gedegen middenmotor te zijn.Source link