Door KNVB uitgenodigde jeugdspeelsters van KFC in de schijnwerpers


Koog aan de Zaan- Vol trots mogen ze bij voetbalclub KFC melden dat vier zeer getalenteerde jeugdspeelsters uit de MO11-1 van KFC zijn uitgenodigd om deel te nemen aan KNVB activiteiten. De eerste speeldag was op 24 maart.

Dit zijn veldspeelsters Vayènn Hooft, Lois Olthof, Raffi Smit en keepster Quinty van der Tak die allen nog lekker bij KFC in Koog aan de Zaan voetballen.

De meiden zijn in de 1e fase ongeslagen kampioen geworden in de 1e klasse. Het is een hecht team en ze ondernemen veel activiteiten met elkaar. Zo zijn ze onder andere gezamenlijk gaan footgolfen en bij een wedstrijd van de FC Volendam heren en Ajax vrouwen geweest. Volgend jaar zullen ze met hun team deelnemen aan de wintercup in Duinrell.

Vayènn Hooft is met voetbal begonnen bij KFC toen ze 8 jaar was. Haar broer Denley voetbalt eveneens bij KFC in de jo14-1. Naast de teamtrainingen met haar eigen team is er ook een techniektraining waar Vayènn aan meedoet op woensdag met speelsters uit mo11 en mo13. Ze vindt het leuk om te voetballen en is ook daarom altijd aanwezig op de trainingen en bij de wedstrijden.

Lois Olthof is met voetballen begonnen bij ZVV Zaandijk toen ze 6 jaar was. Vanaf de poema’s tot en met de JO10 heeft ze daar altijd met veel plezier tussen de jongens gespeeld. Afgelopen zomer wilde Lois graag in een meidenteam gaan voetballen. Vanaf dat moment speelt ze bij KFC in de MO11-1. Een super leuk team, waarin ze zich meteen thuis voelde. Lois traint 2x in de week met haar team en 1x in de week doet ze mee met de techniek training. Ze heeft het erg naar haar zin in dit team. Lois vindt voetbal het leukste om te doen. Lieke Martens is haar voorbeeld. Lois speelt aan de linkerkant (middenveld/aanval) en is linksbenig.

Raffi Smit is 18 maart 11 jaar oud geworden en speelt vanaf april 2021 met veel plezier bij KFC. Ze gaat altijd met plezier naar voetbal en dat komt ook door het super leuke team en trainers die bij MO11-1 zitten. Raffi speelt het liefst op het middenveld, en is ook een getalenteerd verdedigster.

Quinty van der Tak voetbalt sinds seizoen 2021-2022 bij de meiden van KFC. Ze vindt zowel spelen als keepen leuk. Al de eerste wedstrijd voor KFC wilde Quinty graag een deel keepen. Meestal staat ze de eerste helft op doel en gaat ze de tweede helft voetballen. In het veld vindt ze het middenveld het leukst. Quinty traint 4x in de week: 2x met de meiden, 1x met de JO11 en 1x keeperstraining. Elke training en wedstrijd gaat ze er voor de volle honderd procent voor.

De meiden zullen zich met veel plezier melden bij de KNVB en deze ervaring ook met zich meenemen en overbrengen naar hun team van KFC mo11-1.Source link