Drie Zaanse clubs in Voetbal Top 200


Zaanstad – Op de radiozenders gaat het dezer dagen over de Top 2000 en zelfs de Top 4000. Iedereen kan er op stemmen. Op voetbalgebied gaat dat heel anders. De website De Voetbaltrainer stelt de Top 200 van de hoogst spelende amateurclubs jaarlijks samen. Dit jaar is dat alweer voor de negende keer. Stemmen is niet mogelijk. Het gaat louter om de prestaties op het veld.

Na een jaar van onderbreking door corona, heeft de Voetbaltrainer weer een Top 200 van amateurclubs samengesteld. Deze lijst komt tot stand op basis van het competitieniveau van de jeugdselecties en het eerste team. Dat betekent voor de Zaanstreek dat het aantal kanshebbers vrij select is.

Als we de lijst van clubs (en daar staan heel bekende namen tussen) bekijken treffen we Fortuna Wormerveer als 43e en OFC op plek 103. KFC stond in het vorige overzicht nog op plek 167, maar bevindt zich niet meer in de Top-200.

Er is ook de lijst van 200 clubs waarin de jeugd gekoppeld is aan het eerste team. Ook daar is het Fortuna Wormerveer (23e) dat staat tussen tal van grote namen. Pas op plek 152 komen we KFC tegen. In de Top 100 teams O13/14/15/16 ook Fortuna Wormerveer dat scoort (31e) met KFC daarin als 53e. Beide clubs staan in de regio bekend als prestatieclubs.Source link