DZS net wat sterker dan cvv Blauw Wit: 2-0


Wijdewormer- Het is zaterdag 4e klasser cvv Blauw-Wit 1 afgelopen zaterdag niet gelukt om een resultaat te boeken in Wijdewormer tegen DZS. Tegen de nummer 3 van de ranglijst kwam de ploeg van Larbi Loukou voor het eerst dit seizoen in officiële wedstrijden niet tot scoren. De verdienste van de thuisploeg.

De middenmotor cvv Blauw-Wit bood DZS meer dan goed tegenstand, maar in de scorende details bleek de thuisploeg efficiënter. Het werd op sportpark De Boogbal 2-0 en daarmee bleek niet voor niets dat subtopper DZS in de bovenste regionen terug te vinden is.

Het Westknollendamse cvv Blauw-Wit begon goed voorbereid aan het duel met één van de promotiekandidaten in de Zaterdag 4e klasse-A. Met nuttige informatie in de achterzak vanuit het thuisduel waarin DZS met goed positievoetbal een terechte zege boekte, scherpte cvv Blauw-Wit de intenties vanuit de eigen formatie iets aan en probeerde het met meer lef dan in de eerste ontmoeting het spel van de zilveren schapen te ontregelen. Dit ging bij tijd en wijlen bijzonder goed. Het aantal balveroveringen op de vijandelijk helft was aanzienlijk en een aantal keer kwamen de Westknollendammers ook in gelijke aantallen op de speelhelft van de tegenstander. Het ontbrak echter aan scherpte, lef en geluk om deze situaties uit te nutten. Daarbij aangetekend dat DZS een zeer zekere defensie heeft en cvv Blauw-Wit gevaar ook kundig neutraliseerde. Daaraan spiegelend bracht de cvv Blauw-Wit defensie onder leiding van Jasper Konijn en routinier Jeffry Steding ook een zeer volwassen inbreng. Dat deze wedstrijd lang op een ruststand van 0-0 leek af te stevenen was niet onlogisch. Eén moment van onachtzaamheid bracht, vanuit cvv Blauw-Wit perspectief helaas, verandering in de brilstand. Een eigen ingooi werd even simpel als onnodig ingeleverd en gaf DZS-linksbuiten Daan Wichart de gelegenheid om zijn ploeg op voorsprong te schieten. Stan Luttikhuizen kwam een hand tekort waarna de bal het zijnet aan de voor DZS goede kant tijsterde; 1-0.

Trainer Loukou zette in de rust nog meer punten op de i en ging in de tweede helft nog gedurfder druk zetten. Zijn plan pakte goed uit, want cvv Blauw-Wit maakte er in Neck een echte wedstrijd van. Net als in de eerste helft resulteerde de pressie van cvv Blauw-Wit in veelvuldig balverlies van DZS vroeg in de opbouw en daarnaast kregen de gasten in de eigen spelopbouw ook meer lijn. Helaas bleven de echte kansen spaarzaam. DZS neutraliseerde aan de andere kant vaak het eigen gevaar door te vaak buitenspel te lopen. En daar waar ze wel doorbraken was keeper Luttikhuizen vaak een sta in de weg door veel voorzetten te plukken. Het bleef dus lang spannend. Helaas kwam aan de blauw-witte illussies een einde toen middenvelder Wouter Swart een zeer onhandige en onnodige rode kaart (2x geel) incasseerde. Met tien man bleef DZS makkelijk overeind. Aan de strijdlust van Blauw-Wit lag het niet, de ploeg bleef keihard werken maar los van een kopbal van Sven Keppel die over ging kwam het niet meer. Dat DZS-invaller Roy Stravers vanuit een goede aanval 2-0 maakte was voor de statistieken.

Trainer Loukou was na afloop terecht trots op de geleverde arbeid en positieve intenties van zijn ploeg. Die complimenten moeten de benzine zijn om de motor volgende week tegen Alcmaria Victrix volop te laten draaien. Dan komt het er opnieuw op aan door de soms opvallende uitslagen op andere velden van afgelopen zaterdag. Helemaal veilig is de ploeg van Loukou nog niet maar met goede intenties zullen de resterende wedstrijden worden beleefd. Met twee zware thuiswedstrijden voor de boeg- 25 maart Alcmaria en een week later koploper Foresters- is het programma niet makkelijk. Daarna volgen nog vijf belangrijke duels waaronder de thuisderby tegen Sporting Krommenie en ZCFCen het uitduel met het hooggeklasseerde SVW`27.Source link