Ebel Hoekstra nieuwe trainer in Wormerveer: Saenden en Groot na één jaar uit elkaar.


Zaanstad- Saenden heeft in de 41 jarige Ebel Hoekstra voor volgende seizoen een nieuwe trainer gevonden. De Wormernees wordt met ingang van het nieuwe seizoen trainer van Saenden en is bezig aan zijn laatste jaar in dienst bij de zaterdagselectie van WSV’30 in Wormer.

Hoekstra volgt bij Saenden Guillaume Groot op, die na het wintertrainingskamp nog steeds twijfelde. De Zaandammer maakt wel de rest van het seizoen af bij de Wormerveerse tweedeklasser. In Wormerveer had de nieuwe oefenmeester heeft een contract voor een jaar getekend en zijn optie voor een tweede seizoen dan ook niet gelicht.

Hoekstra begon zijn trainersloopbaan als assistent bij AFC’34. Vervolgens ging hij naar Saenden dat zijn eerste echte klus als hoofdtrainer werd. Daar was hij ook selectie spelers maar stopte met het trainersvak vanwege zijn thuissituatie.

Sales en marketingdirecteur Hoekstra wil bij Saenden op termijn bouwen aan nieuw sportief succes binnen de club. Bij de jeugd en het tweede elftal is de selectie breder geworden. De jeugdafdeling is gegroeid en daar heeft de club de focus op. Want de jeugd moet de overstap naar de selectie in de toekomst kunnen maken.Source link