Fortuna W. weet titelfavoriet AGB in toom te houden


Zaanstad- Je hebt van die wedstrijden waar je naar uitkijkt. Als Fortuna het moet opnemen tegen AGB verwacht de voetballiefhebber eigenlijk altijd een kwalitatief goede wedstrijd. De ervaring leert dat zoiets ook meestal wel lukt al zijn lang niet alle uitslagen in het Fortunees voordeel.

Zondagmiddag weer zo’n partij voor de ploeg van trainer Alexander Geernaert waar de omschrijving ‘de jongens tegen de mannen’ van toepassing was. Bij het Amsterdamse AGB vijf spelers die na 2000 geboren zijn, bij Fortuna W alleen maar jongens van na dat bewuste jaar. Maar toch sprokkelt Fortuna W de puntjes bij elkaar, zo ook na de goede partij van afgelopen zondag waarbij weer niet werd verloren.

Meteen al na de aftrap is het de thuisploeg die begint met zelfvertrouwen en kiest de aanval. Dat levert meteen een eerste kans op voor Sam E. In die fase is het Fortuna dat scherp speelt, waarbij de voorwaartsen al twee keer worden teruggefloten voor buitenspel. Toch blijft AGB een tegenstander om goed in d gaten te houden. Al vlot dreigt gevaar bij een vrije trap van de Amsterdammers op de 18 meter. Gevaarlijk situatie waar Justin bekwaam redding brengt.

Na zo’n tien minuten weet Sam S. door te komen, maar meer dan een corner wordt het niet. Fortuna is beslist zeker niet minder als AGB in deze beginfase. Dan krijgt Domingus geel en gilt heel AGB om een penalty. De arbiter zag goed dat  Youp gewoon de bal bemachtigde. De Amsterdammers tonen zich duidelijk niet tevreden. 

Als Dominggus een tweede overtreding begaat die in het ergste geval zijn tweede geel had kunnen zijn is het de scheidsrechter die hem ogenschijnlijk spaart. Meteen na die situatie een scherpe aanval van Fortuna, die helaas wordt afgeslagen. Veel gevaar hieruit, maar de thuisploeg vergeet zichzelf te belonen.

AGB blijft ook de aanval kiezen en een kopbal op Justin eindigt als eenvoudige vangbal! Het is AGB dat initiatief toont, maar de daarop volgende lange bal op onze snelle aanvallers geeft veel dreiging en maakt het voor de bezoekers lastig.  Er ontwikkelt zich een wedstrijd die niet veel hele grote kansen toont, maar gevaar dreigt er wel constant zodat het voor het publiek een zeer aantrekkelijke wedstrijd is. 

Na een half uur spelen gaat een AGB’er alleen op Justin, maar die bal is voor Justin. Uit een daaropvolgende corner blijft Fortuna dr druk zetten. De aanvallen gaan snel en vaak met diepe bal. Uit de corner maakt AGB dan hands en de bal gaat op de stip. Youp achter de bal die hij via de paal tot de 1-0 voorsprong promoveert. De kenners langs de lijn karakteriseerden de pingel als goed ingeschoten en onhoudbaar.

Tot aan de pauze gebeurd er nog van alles. Zo zorgt Sam S. voor veel gevaar als diepe spits. Hij blijkt een goed aanspeelpunt en erg snel. Ook Jeiel speelt met zijn tegenstander en wint een corner, maar die bal wordt over geschoten. Fortuna is attractief in de aanval, maar wordt echter niet gevaarlijk. 
AGB geeft zich nog lang niet gewonnen. Justin moet andermaal zeer knap redden na een goede bal van AGB. De direct daaropvolgende uitval van Fortuna wordt vanwege buitenspel afgefloten. In menig Wormerveerse gevoel zeer bedenkelijk maar voor AGB zeer nodig. Vlak daarop wordt de bal nog net op het juiste moment van onze doellijn gegleden waarbij Justin al gepasseerd. In blessuretijd alsnog een vrije trap voor Fortuna welke een prooi wordt voor de AGB keeper waarna arbiter Danny Kaijen voor rust fluit.

Na de thee speelt Fortuna naar de kantine toe, maar komen de Gladoren goed weg. De schrik is snel over en ziet Wormerveer Jeiel alleen op AGB keeper afgaan, maar die poging wordt gestopt.
Dan lopen de wissels bij Fortuna warm als Jeiel weer eens twijfelachtig buitenspel achter zijn actie ziet verschijnen. Dan toch de doorbraak voor de gasten. Een vrije trap van AGB op zo’n 20 meter betekent de 1-1. Het is AGB dat meteen flink wat druk zet op de Fortuna defensie. Er ontstaan echter geen hartverzakkende situaties in de buurt van Justin. Het spel gaat op en neer waarbij Fortuna er steeds gevaarlijk uitkomt. Vergeten wordt dit om te zetten in echte kansen.

Na een een corner voor Fortuna komt de gastheer goed weg. Een penalty tegen had ook gepast geweest. Chardell komt goed voor doel, maar schiet niet maar legt af. Dan volgt de wissel bij Fortuna W Bafode komt voor Jeiel die meteen diep in de spits gaat spelen waarbij Sam S naar rechts verkast. Het is dan toch AGB dat een goede kans op een tweede goal verspeeld, Justin pakt de bal. Bij Fortuna staan de volgende wissels klaar. Dani en Jarno gaan komen voor Chardell en Sam E. Voor invaller Bafode is er dan geel. 

AGB lijkt dan iets sterker zodat Fortuna het hoofd er goed bij moet houden. Dominggus moet vanwege kramp even opgelapt worden. Dat lukt niet helemaal en hij gaat ervan af, Tarik Serdar (bouwjaar 2006) maakt dan zijn debuut. Het blijft ongemeen spannend mede omdat beid teams gaan voor de volle winst. 
Een vrije trap van AGB op 18 meter eindigt in de muur waar even later Bafode de bal op de lat kopt. In de blessuretijd wordt Dani prima vrij gezet in de 16, maar helaas mist hij op een haar na. 

Daarmee eindigt deze aantrekkelijke wedstrijd en wordt in Wormerveer gesproken van een goed resultaat.

De actuele stand is nu:
Schermafbeelding_2023-10-08_om_20.39.29.png

Het programma voor komend weekeinde toont een zaterdagse uitwedstrijd voor ons vlaggenschip:

Schermafbeelding_2023-10-08_om_20.41.14.pngSource link