Fortuna W (zat) klimt na zege op ADO`20 (zat) naar 2e plaats.


Wormerveer- In de zaterdag derde klasse A begint het verschil te groeien. Dat betekent als bijna vanzelf dat je in deze fase wedstrijden moet winnen om de aansluiting te behouden. In die missie is Fortuna Wormerveer zaterdag 1 op een kille zaterdagmiddag goed geslaagd.

De Heemskerkse zaterdagploeg van ADO’20 probeerde het wel, maar moest toch het onderspit delven. De 3-1 winst van thuisploeg Fortuna Wormerveer (zat) maakt de tweede plek van nu uiterst aantrekkelijk.

Na het beversucces wachtte nu toch het altijd lastige ADO’20. Weliswaar werd in Heemskerk op sportpark De Vlotter eerder dit seizoen al met 2-5 gewonnen, maar daar staarde gelukkig niemand zich blind op. 

Het werd een partij waarbij het initiatief telkens in andere handen lag. Arbiter Storm Berghammer moest flink wat meters maken om alles bij te kunnen houden. En of dat helemaal lukte zaterdagmiddag?
Na het aftasten ontstond het eerste billenknijpmoment na zo’n 10 minuten spelen. ADO’20 kwam gevaarlijk door en in de buurt van doelman Justin die niet van wijken wist.

Na die fase was het vooral Fortuna Wormerveer dat de druk opvoerde en je mocht spreken van een offensief vanuit goed voetbal. Een prima opgezette aanval door Bafode Touri werd prima afgerond door de razendsnelle buitenspeler Ersin Sigmaz die deze middag zeer lastig af te stoppen viel.  De luxe van de oorsprong was helaas van korte duur. Slordig balverlies aan de zijkant van het veld maakte dat de Heemskerkers langszij wisten te komen. 

DSC01478.JPG

Na de pauze openden de Wormerveerse mannen sterk en wisten de tegenstander goed in de verdediging te drukken. Het was wachten op de tweede goal. Dat duurde wat langer dan voor de hand lag. Na een kwartier spelen was het wederom Ersin die door de Ado`20 defensie schoot en de 2-1 via de paal binnen schoot. 

ADO’20 wilde nog niets van opgeven weten. De blauwwitten wisten zich onder de druk uit te spelen en dat noopte Justin om andermaal zijn talenten te tonen. Nadat de ergste druk was weggenomen dook Ersin weer in de ruimte op en zijn naaste belagers moesten hijgend opgeven. De 3-1- een loepzuivere hattrick- was het logische gevolg. 

Het uitspelen van de partij verliep toch wat minder soepel dan te verwachten viel. Dat kwam mede doordat de gasten bleven proberen een vuist te maken. Uiteindelijk kreeg Fortuna Wormerveer zelfs nog wat kansen om de uitslag in haar voordeel te vergroten, maar kwam de 3-1 winst definitief op het digitale wedstrijdformulier.

Positief punt deze wedstrijd het eerste optreden van Jesse Zeeman na lange tijd van afwezigheid. Na een heel lange periode van blessureleed kon Jesse eindelijk weer spelen in een echt competitieduel. En dat deed hem- en zijn medespelers en ook de trouwe supporters- heel erg goed. 

Uitslagen:

Schermafbeelding_2023-03-04_om_18.40.05.png

De stand:
Schermafbeelding_2023-03-04_om_19.01.19.pngSource link