Fortuna W. (zat) klopt VSV (zat) met 2-1


Wormerveer- Voor de mannen van Onclin en Wouda wachtte vandaag een ‘linke’ tegenstander. De stugge ploeg uit Velserbroek moest zaterdagmiddag geklopt worden. Dat gebeurde ook ware het niet dat dit een zware bevalling was. De thuisploeg kon na een 302 zege drie punten bijschrijven.

Want weliswaar moest VSV de eerste wedstrijd een 0-14 nederlaag slikken tegen de kampioenskandidaat Foresters, daarna wist het zich te herstellen en was het natuurlijk de vraag hoe de verhoudingen in deze vierde ronde lagen.

Om ruim na half drie viel de eerste kans te noteren voor de gasten. In de negende minuut ongelukkig uitverdedigen aan Fortuna-kant en na een uitval is het daarna 0-1 en dat stond niet in het programmaboekje van Bert en Kobus. 

Het blijft een gelijk opgaande wedstrijd met weinig kansen. Als dan Jeremy in een duel stevig wordt aangepakt en daarop reageert krijgt hij het rood voorgeschoteld en moet Fortuna met tien man verder.

Dan wordt er gewisseld aan F-zijde. Vincent gaat er uit, Sidney komt er  in. Dat lijkt succes te gaan opleveren. Het wordt het na een mooie aanval 1-1 met als doelpuntenmaker Ahmet Enes Ulusay. Luttele momenten later is het wederom Ahmet die de 2-1. Die voorsprong valt wel als ‘we’ achterin staan te slapen bij een vrije trap en is de stand weer in balans (2-2)

Ondanks de 10-11 verhouding op het veld is er toch sprake van evenwicht op datzelfde veld. Als dan na een waanzinnige actie van wie anders dan Ran de 3-2 valt kan het niet anders of VSV moet komen.

VSV zet ook daadwerkelijk volle druk waar Fortuna rustig blijft en probeert te voetballen. Dat concept werkt prima en zo kan een prima winst worden genoteerd. Volgens de aanwezige kenners zelfs een prachtige overwinning voor het tiental.

Foto: Theo van Vlaanderen/voetbalinzaanstad.nl

De uitslagen:
Schermafbeelding_2023-10-14_om_18.51.16.png

De stand:
Schermafbeelding_2023-10-14_om_18.51.58.png

Het programma:
Schermafbeelding_2023-10-14_om_18.51.42.pngSource link