Fortuna W ziet onmisbaar duo Manuputty en Heijnis naar Saenden vertrekken

Wormerveer- De voetballers van Fortuna Wormerveer hebben zich vorige week zaterdag tijdens het VoetVolley toernooi kostelijk vermaakt. Tijdens het slotgedeelte van de dag was er een serieus moment. Het afscheid van Mandjano Manuputty en Ferry Heijnis. Twee spelers die Fortuna W enorm veel plezier en succes hebben geboden en welke beide zeer nadrukkelijk verantwoordelijk waren voor de sportieve opmars van de club. Het duo heeft er voor gekozen een andere club te gaan dienen. Ze blijven in Wormerveer voetballen, maar gaan naar Saenden.

Mandjano Manuputty meldde zich als eerste bij het vlaggenschip van Fortuna Wormerveer. Zijn debuut beleefde ‘Djano’ op 19 augustus 2012 in de wedstrijd vv Oosthuizen – Fortuna Wormerveer die door ‘de witboorden’ met 0-5 werd gewonnen. In totaal speelde Mandjano negen seizoenen in de Fortuna heren 1 selectie. Hij speelde liefst 208 wedstrijden waarvan hij er 185 in de basis startte. Als invaller betrad hij 23 keer het veld en werd 65 keer gewisseld. Het totaal aantal competitiewedstrijden is 170 waar ook nog eens 38 bekerwedstrijd bij kunnen worden opgeteld. Djano scoorde 12 doelpunten  en verzamelde ook nog wat kaarten.
In al die jaren werd hij twee keer kampioen, promoveerde evenzoveel keer en moest ook een degradatie voor lief nemen. Zijn trainers verdeeld over de periode waren Marcel Blank, Martin de Groot, Juan Coto, Rene van Elsland.
a3e7661f-57b7-441f-ac2e-61c4af5239d1.jpg
Voor Ferry Heijnis begon het Fortuna Wormerveer avontuur op 19 augustus 2015 in de wedstrijd asv De Dijk – Fortuna Wormerveer welke met 4 -0 werd verloren. Ferry hield zich vol overtuiging en inzet zes seizoenen staande in de Fortuna W heren 1 selectie. Ferry is gekomen tot 124 wedstrijden waarvan 112 keer als basisspeler. Invallen deed hij 12 keer en gewisseld werd hij 37 keer. Van al die partijen waren het er 95 in competitieverband en 29 voor de beker. Ook wist Ferry 29 keer het net te vinden. De scheidsrechters hielden ook hem wel eens een kaart voor. Met Fortuna W scoorde Ferry 1 kampioenschap, geen promoties en helaas ook een degradatie.  Het aantal trainers dat Ferry heeft gediend zijn er vier, te weten Martin de Groot, Marcel Blank, Juan Coto en Rene van Elsland.
Na de VoetVolleyDag was het John Kuijt die beide toppers als afscheid, naast warme woorden, een prachtige foto en bos bloemen overhandigde. Het applaus was luid en de dankbaarheid namens de club richting beide mannen groot. Straks zal het duo ‘over het spoor’ bij de rkvv Saenden ongetwijfeld gaan zorgen voor de titel in de derde klasse. Gezien de afgewogen samenstelling van de selectie van trainer Rene Reijinga lijkt het erop dat rkvvSaenden volop gaat voor promotie.226d5bc8-4063-4214-8bc9-2a63704653cb.jpg