Gehavend Saenden niet opgewassen tegen sv Westfriezen


Wormerveer- Saenden heeft in het eerste duel in de tweede klasse -A de overwinning moeten afstaan aan opponent sv Westfriezen uit Zwaag. De eerste punten laten nog even op zich wachten voor Saenden dat het ook in de beker zwaar had.

Bij Saenden was dat een valse start voor de ploeg van nieuwe trainer Ebel Hoekstra. De Wormerveerders begonnen relatief laat met de voorbereiding. Diverse spelers zaten niet bij de wedstrijdselectie waardoor er een gehavend team aan de start van de competitie stond.

Het enige doelpunt aan de kant van Saenden kwam van Arsenio Dihalu. De van Fortuna Wormerveer zondag 1 overgekomen ex prof van AZ wist met een fraai afstandschot doel te treffen. Volgende week verwacht Saenden met een nog sterker team voor de dag te komen wanneer er vier dragende spelers aansluiten bij de wedstrijdselectie.

Toch was het niet allemaal kommer en kwel want het team van de thuisploeg kwam nog behoorlijk voor de dag tegen sv Westfriezen. De 1-1 ruststand gaf de balans tussen beide ploegen op het veld goed weer.

Westfriezen startte de 2e helft sterk. Echter door een stomme rode kaart van aanvaller Mikey Hoffs bij een 1-2 achterstand leek de strijd gestreden. Echter eindigde ook Westfriezen met 10 man door een tweede gele kaart. Kort voor het eindsignaal vervloog Saenden’s hoop en werd het 1-3. Volgende week speelt Saenden op sportpark De Meer in Middenmeer tegen Flevo 1.

Saenden- Westfriezen 1-3

28. Overtoom 0-1, 45. Dihalu 1-1, 64. Broers 1-2, 88. R. van Beek 1-3. Rode kaart: 66. Hoffs (Saenden), 75. Mak (2x geel, Westfriezen)

Saenden: Dukker, M. de Droog, Messedaglia, Hoogstra, Bus (67. Pauletta), De Wit, Honig, J. de Droog, Gosman (46. Hoffs), Dihalu, Timmer (82. Poyato)

sv Westfriezen: Van Amstel, Kraijer, Gieltjes, Brinkmann, O. van Beek (78. R. van Beek), Zuiker, Bakker, Broers (65. C. van Beek), Overtoom, Koopman (82. Hoogland), MakSource link