Geslaagde Voetvolleydag senioren bij Fortuna Wormerveer

Wormerveer- Het zat de voetballers die deelnamen aan het Voetvolleytoernooi van Fortuna Wormerveer erg mee. Een geslaagde dag onder prima weersomstandigheden op zaterdag 29 mei.  De belangstelling daarvoor was groot en gaf de honger naar het weer even samen willen ballen prima weer. Dat kon natuurlijk de Wormerveerders zich hielden aan de RIVM-/kabinets-/coronamaatregelen. Daarom werden de spelers ook verzocht uiterlijk 13.45 uur aanwezig te zijn vanwege registratie en indelingen voor het vervolg.

Tijdens de bijzondere exercitie waren er twee categorieën. Een recreatieve en een prestatieve. Dat had niets met de kwaliteiten van de individuele deelnemer van doen, maar louter met het karakter van het deelnemende elftal c.q. selectie. Er waren vier poules met ieder zeven teams. Zij speelden op acht gemaakte velden op het hoofdveld hun spelletje.  Zaterdag werd een ieder vantevoren al ingelicht over de spelregels en alle andere zaken die van belang waren.

Het toernooi kreeg een sportief prima karakter en alle deelnemers hadden evengrote kansen op het goud. Al was dat vanuit de deelnemende teams – helemaal niet zo belangrijk. ‘Gewoon even samenzijn na zo’n lange tijd was al prettig genoeg. Gedurende het toernooi waren het J.W.F. Göbel Paviljoen en de kleedkamers gesloten maar waren de toiletten wel toegankelijk. Er werden vier terrassen ingericht waar de deelnemers hun eigen ‘bubbel’ hadden en waar ook consumptie te verkrijgen waren. En die konden prima worden genutigd op de nieuwe buitentafels.