Goede eerste helft OFC tegen Rijnsburgse Boys niet voldoende voor resultaat


Pech voor geplaagde hekkensluiter OFC

Oostzaan- Tweededivisionist OFC is er zaterdagmiddag niet in geslaagd het ambitieuze Rijnsburgse Boys pootje te lichten. Eén uitstekende helft van de thuisploeg bleek niet voldoende voor een klein stuntje tegen de ploeg uit Rijnsburg. Lange tijd mocht OFC hopen op een goed resultaat maar tien minuten voor tijd ging het goed mis.

Het Noordhollands Dagblad gaf een juist verslag van het duel van OFC tegen Rijnsburgse Boys. Niemand van Rijnsburgse Boys die na pakweg een uur spelen in Oostzaan nog durfde te speculeren op een goed resultaat, laat staan op een overtuigende zege. Dat laatste was wel waar de bezoekers uit Rijnsburg voor kwamen. Al was het maar met een blik op de ranglijst. Waar Rijnsburgse Boys zich in de kop van het klassement heeft gemeld, moet OFC het al maanden doen met de rode lantaarn. En elke keer als wel punten werden verdiend, deden de concurrenten dat net ook.

Toch toonde de ploeg van trainer Pieter Mulders zich allerminst geïmponeerd door de statistieken. De zwart-gele brigade pakte het karwei vanaf de aftrap gedisciplineerd aan, speelde vanuit een solide organisatie en durfde vanuit de achterste lijn de druk op de opponent op te voeren. Vooral in duelkracht en inzet troefde OFC de tegenstander regelmatig af. Op haar beurt zocht Rijnsburgse Boys op snelheid de diepte via de vleugels. Het ontbrak echter aan finesse en zuiverheid in de eindpass.

Wat dat betreft was OFC vele malen efficiënter. Zo dook aanvoerder Rano Burger in de 24e minuut precies op de juiste plek in de vijandelijke zestien op om een voorzet van Max Veerman te verzilveren. Diezelfde opkomende actie leidde ook de 2-0 in. Via een keer raken belandde de bal van Joël Donald bij Niels Springer die in één keer Burger bereikte. In de tussentijd zag OFC nog een treffer – snoeihard schot in de kruising – onterecht afgekeurd worden wegens vermeend buitenspel.

„Wij waren de eerste helft heer en meester. Een 3-0 voorsprong was ook niet meer dan dik verdiend geweest”, vond Mulders, die zich boos maakte over het feit, dat de arbitrage had ingegrepen. Zoals hij ook flink van leer trok tegen de grensrechter aan zijn kant die Rijnsburgse Boys een inworp gunde, waar die voor OFC had moeten zijn. Een cruciale misser, vond hij, want de snelle inworp – inmiddels in blessuretijd – leidde tot een penalty. Jeroen Spruijt faalde vanaf elf meter niet.

Wissels

Rijnsburgse Boys-trainer Henk Wisman wisselde in de rust drie keer. Een ingreep die zijn effect niet miste. De bezoekers brachten meer dynamiek in hun spel en slaagden erin de backs van OFC, die voor rust nogal eens konden opkomen, verder terug te houden. „Wij hadden duidelijk meer moeite met hoe het na rust stond bij hun”, aldus Mulders. „We liepen teveel achteruit en kwamen er te weinig dreigend uit. Terwijl zij bloed roken, helemaal na die gelijkmaker.”

Die treffer ontstond uit een indraaiende vrije trap vanaf links, waar Dani van der Moot ongedekt zijn voet tegenaan kon zetten. En ook de 2-3 viel via links, zij het nu uit een solo op volle snelheid, waar de OFC-defensie te laat op anticipeerde. Invaller Bram de Bruin kroonde zich met die succesvol afgeronde actie tot matchwinnaar. „De gelijkmaker gaf ze extra energie, al had die niet mogen vallen. Daar dekte iemand echt niet goed. En ook de winnende kunnen we onszelf aanrekenen; die jongen mag nooit zover komen. Jammer dat we de voorsprong niet konden vasthouden. Zeker op basis van de eerste helft had er dan iets meer in gezeten.”

voetbal 2e divisie

OFC- Rijnsburgse Boys 2-3

24. Burger 1-0, 39. Burger 2-0, 45+2 Spruijt 2-1 (pen), 77. Van der Moot 2-2, 84. De Bruin 2-3

OFC: Bouwman; Baly, Frimpong, Burger (86. Reclaoui), D. Prijor; E.Veerman (73. Amakodo), Butter, D. Prijor; Springer (71. Haddad), Donald, M.Veerman

Rijnsburgse Boys: Zonneveld; Gielisse (46. Koomen), Overvliet (46. Strooker), Walraven, Ros; Van der Moot (88. Van Dongen), Zeldenrust, Klaver; Zandbergen (46. De Bruin), Spruijt, Asante (76. Jongenelen)

Foto`s: voetbalinzaanstad.nlSource link