Hardwerkende talenten op zondagochtend bij Ambition Soccer Training

Zaandam – Muhammed Kusadasi, Furkan Kirbas, Dani van der Moot en Serdar Öztürk zijn iedere week op zondagochtend van 09:00 uur tot 13:00 uur aanwezig om talenten persoonlijk voetbaltraining te geven. Op  Sportpark Hoornseveld, op het C-veld van FC Zaandam, staan zij paraat om voetbaltalenten hoogwaardige trainingen aan te bieden en hen te begeleiden naar hun grote droom: eindigen in de profvoetballerij.
Een van de aanwezige begeleiders is Furkan Kirbas, eveneens oprichter van Ambition Soccer Training. De jeugdtrainer van DEM O-17 schuift volgend jaar door naar de 0-18 van de Beverwijkse voetbalclub. Daarvoor was hij Hoofdjeugdopleiding em trainer bij de O12, O13, O14, O15 en O16 van FC Zaandam. In de periode daarvoor was dat nog bij Hellas Sport en maakte hij de fusie mee. Kirbas: “Vorig jaar was ik assistent trainer van FC Utrecht 0-14, maar voor mijn eigen ontwikkeling en om in aanmerking te komen voor de UEFA A-opleiding wordt van mij verwacht dat ik zelfstandig als hoofdtrainer verder ga om meer ervaring op te doen. Bezig zijn met de bovenbouw bevalt mij momenteel prima. We trainen bij DEM vier keer in de week met jonge talenten die zich nog verder kunnen ontwikkelen.”
Hij meldt zich voor Ambition Soccer Training steevast iedere zondagochtend om spelers nog beter te maken en hen de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. Kirbas: “Er lopen hier veel talenten rond en we zijn al vier jaar met de voetbalschool bezig. Ik adem voetbal en heb zelf in 2019 mijn UEFA B-diploma behaald. Het zijn voor de voetballers die hier rondlopen heel leerzame ochtenden en ze krijgen hier veel persoonlijke aandacht. Daarnaast bouwen we een band en vertrouwen met ze op. Ook krijgen ze hier nog meer balcontacten. Ondanks dat ze al iedere dag op het trainingsveld staan, zijn zijn ze ook op zondag bij ons zeer fanatiek. Deze jongens hebben de juiste mentaliteit en willen zich stuk voor stuk nog verder verbeteren.”
Sinds 2017 is Ambition Soccer Training in Zaandam voor veel talenten een begrip. Spelers die op topniveau bij een betaald voetbalorganisatie spelen, maar ook spelers die daar tegenaan zitten en zich nog meer willen ontwikkelen zijn bij de voetbalschool te vinden. Met gecertificeerde trainers ambieert de voetbalschool om spelers voetbalinhoudelijk te coachen en te ondersteunen. Voetbalplezier staat centraal, samen met de voetbaltechnische aspecten die een onderdeel zijn van de ontwikkeling van de spelers.
Met Dani van der Moot en Serdar Öztürk heeft de voetbalschool twee ex-profs in huis. Van der Moot verliet in de jeugd zijn club Hellas Sport om voor de jeugdteams van FC Volendam, AZ, PSV en FC Utrecht te spelen.  Hij schopte het tot speler van Jong FC Utrecht, waarna hij nog een half seizoen meedraaide bij FC Volendam. Daar lukte het hem net niet om echt door te breken. Inmiddels speelt hij twee seizoenen bij Rijnsburgse Boys. Bij die club zijn ze erg te spreken over de geroutineerde Zaankanter die tot het stilleggen van de competitie een prima indruk achterliet. Öztürk maakte in 2007 zijn debuut in de eredevisie bij FC Groningen en voetbalde voor BV Veendam en Almere City. In totaal speelde hij ruim 80 wedstrijden in het betaalde voetbal. Ooit begon hij bij Zilvermeeuwen in de jeugdafdeling en sinds enkele seizoenen komt hij uit voor tweedeklasser FC Zaandam.
[12:09, 10-03-2021] Ralph Kerssens Prive: Toppie