Het oranje gevoel in de Zaanstreek groeit gestaag

Zaanstreek- De populairste sport in ons land is nog altijd zonder concurrentie het voetbal. In deze fase zijn alle ogen ongetwijfeld op het Europees kampioenschap gericht. Jong Oranje heeft het spits afgebeten en hoe! Gedoodverfd kampioenskandidaat Frankrijk werd in de laatste seconde van de kwart finale verslagen. Twee doelpunten van AZ speler Myron Boadu deden de Fransen de das om. En zagen we daar op tv ook Kaj Sierhuis op tv voorbijkomen?
In de Zaanstreek is natuurlijk Wolter Kroes de grote aanjager waar het de EK-sfeer betreft. Zijn jongste versie van ‘Viva Hollandia’ is overal te horen en is zelfs de achtergrond van een tv-reclameboodschap van een supermarktketen.
Aan de Diederik Sonoyweg is bij (bedrijfs)huisnummer 7 is de Oranje koorts meteen waarneembaar. Niet zo heel gek. Herman van Egdom kijkt vanuit zijn bedrijf uit over de velden van VV Zaandijk en heeft bij die club veel meters gemaakt. Zijn bedrijf HvE verkeer is een specialistisch en innovatief bedrijf in de verkeerstechniek, tijdelijke en definitieve verkeersmaatregelen en bebording. ‘Wij werken al 30 jaar in werkbare oplossingen voor voorzieningen voor verkeer en scheepvaart. Door de juiste mensen bij elkaar te zetten kunnen we een product aanbieden waarmee je van een tevreden klant een goede klant kunt maken.’
En juist de juiste mensen bij elkaar zetten is een taak van én Van Egdom, maar ook van de bondscoaches van Jong Oranje (Erwin van de Looi) en Oranje (Frank de Boer). En naar het zich laat aanzien is het Van de Looi die de juiste snaar heeft weten te raken. Alle reden voor de mensen van HvE hun steun te betuigen met vlag- en spandoekvertoon, maar ook met heldere woorden op de matrixborden die normaliter heel andere boodschappen uitstralen.
bron: rtvZaanstreek