In memoriam: Jan Wim Gorter


Zaanstad- Door een noodlottig ongeval tijdens zijn vakantie in Bonaire is de bekende oud Zaanse voetballer Jan Wim Gorter om het leven gekomen. Op de website van Fortuna Wormerveer schreef de hoofdredacteur over de tragische gebeurtenis.

Andermaal moeten wij u een tragisch moment in onze clubgeschiedenis met u delen. De elfde van de elfde zal nooit meer zo zijn als tot nu. Want ons lid Jan Wim Gorter is die dag op 61 jarige leeftijd overleden.

‘Willem’ staat in menig geheugen te boek als één van de beste voetballers die onze club ooit heeft voortgebracht. Hij overleed tijdens zijn vakantie op Bonaire.

Al op jonge leeftijd was Jan Wim, samen met zijn broers Frank en Tim, te vinden op de ledenlijst van WFC. Vader Piet was ooit een gerenommeerd QSC speler, maar deze stuurde zijn zoons bewust naar de andere club. 

Al snel viel het talent van Jan Wim op en was er tegelijk met hem sprake van een enorme lichting talent. Een lichting die door de jaren heen op hoog niveau wist te acteren en WFC volop in de belangstelling wist te brengen. De legendarische weg van de vierde naar de toenmalige Hoofdklasse is daar een prachtig voorbeeld van. Willem was de man die het spel uitzette, maakte en zijn teamgenoten in staat stelde te floreren. 

Uit die lichting zijn flink wat spelers doorgedrongen tot BVO’s en dat leek Jan Wim ook te gaan ‘overkomen’. In principe stond zijn overgang naar FC Volendam vast. Totdat er twijfel bij hem ontstond en hij toch WFC verkoos om voor te spelen. Daar heeft de club in ieder geval nooit spijt van gehad. 

Jan Wim was ook een man met een eigen mening. Die hij niet onder stoelen of banken stak. Een scherpe blik op hetgeen er op de velden gebeurde. In zijn privéleven wist hij als directeur/eigenaar in de vroegere Blaupunkthal met zijn Tenniscentrum Wormerveer en later restaurant Sitpoint aan de weg te timmeren.

Op de achtergrond was hij ook een enkele keer betrokken bij voetbaltechnische zaken van de club. Zijn dochter Stefanie was – net als haar vader – een eigenzinnig en getalenteerd voetbalster. Samen vierden zij op het Caribische eiland Bonaire een vakantie met deze noodlottige afloop. Haar reanimatie-poging bleek tevergeefs.

Vanaf deze plek wensen wij de familie alle sterkte toe bij dit enorm grote verlies. 

Vanwege de plek waar Jan Wim tot het laatst toe verbleef is het nog onbekend hoe het verdere verloop zal zijn. Source link